[Update] Cavendish weer thuis na zware val tijdens Zesdaagse van Gent Wielrennen
Wielrennen

[Update] Cavendish weer thuis na zware val tijdens Zesdaagse van Gent

[Update] Cavendish weer thuis na zware val tijdens Zesdaagse van Gent

(21 november 2021) De slotdag van de Zesdaagse van Gent (baanwielrennen) liep voor Mark Cavendish niet zoals gehoopt. De Brit was bezig aan de koppelkoers, die hij reed met Lasse Norman Hansen, toen het noodlot toesloeg: hij kwam lelijk ten val.

Het was Gerben Thijssen die eventjes weggleed, waarna zijn landgenoot Kenny De Ketele een uitwijkmanoeuvre maakte. Vervolgens moesten Norman Hansen en Cavendish het ontgelden: beide heren gingen onderuit. Norman Hansen wist vrij snel weer overeind te komen, maar Cavendish lukte dat nog niet zo snel. De Brit deed een beroep op de medische verzorging. Volgens Jasper De Buyst werd de valpartij veroorzaakt doordat er een flesje water op de piste viel, zo meldt Het Nieuwsblad.

Na een twintigtal minuten stond Cavendish dan toch weer op zijn benen en stelde hij het publiek gerust, al had hij overduidelijk pijn tijdens het lopen. De Brit moest de strijd staken vanwege zijn verwondingen, waarna hij naar het ziekenhuis afgevoerd werd. Norman Hansen de race, die uiteindelijk gewonnen werd door Kenny De Ketele en Robbe Ghys, wel voortzetten.

Update - 22 november (10.55 uur): Cavendish breekt twee ribben en loopt klaplong op

Mark Cavendish heeft bij zijn valpartij tijdens de Zesdaagse van Gent twee ribben gebroken en een kleine klaplong opgelopen. Dat maakt zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step maandagochtend bekend. Het gaat naar omstandigheden goed met de Brit, die nog in het ziekenhuis wordt gehouden ter observatie.

Update II - 26 november (13.15 uur): Cavendish weer thuis na crash in Gent

Mark Cavendish is inmiddels weer bij het thuisfront gearriveerd na zijn val op de Zesdaagse van Gent. Dat laat de Brit weten middels een foto op Instagram. De Brit zal nog wel moeten revalideren van zijn twee gebroken ribben, waardoor ook zijn contractverlenging bij Deceuninck-Quick-Step vertraging opliep.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws