Update | Costa houdt gebroken schouderblad en sleutelbeen over van val in Algarve, Van den Berg heeft hersenschudding Wielrennen
Wielrennen

Update | Costa houdt gebroken schouderblad en sleutelbeen over van val in Algarve, Van den Berg heeft hersenschudding

Update | Costa houdt gebroken schouderblad en sleutelbeen over van val in Algarve, Van den Berg heeft hersenschudding

De derde etappe van de Ronde van de Algarve liep uit op een ware nachtmerrie voor EF Education-EasyPost. De ploeg wilde met Marijn van den Berg voor de ritzege gaan in Tavira, maar zag de kopman samen met ploegmakker Rui Costa hard tegen het asfalt klappen.

Op circa 95 kilometer van de finish reed Michael Valgren - van EF Education-EasyPost - nietsvermoedend op kop van het peloton, niet wetende dat er in de grote groep achter hem in een korte afdaling een vrij grote valpartij had plaatsgevonden. Daarbij onder meer Thymen Arensman, maar toch vooral twee ploeggenoten van de Deen: thuisrijder Costa en spurter Van den Berg.

Beide mannen waren geraakt in het gezicht en bleven lang zitten op het asfalt, waarbij nog op beeld te zien was dat Costa met een mitella om zijn arm de koers verliet. Ook voor Van den Berg leek het einde verhaal; de Nederlander probeerde nog even recht te zitten, maar ging uiteindelijk alsnog languit op het Portugese asfalt. Einde verhaal, concludeerden ook de commentatoren.

Van den Berg stapte weer op, maar haalde finish uiteindelijk niet 

Tot er circa een half uur later plots beelden verschenen van Van den Berg met een ploegleiderswagen ver achter het peloton. De rappe man was toch weer op zijn fiets gesprongen, maar haalde de finish in het zuiden van Portugal uiteindelijk toch niet. Na zijn tweede plek op woensdag volgde er dus een opgave voor aanvang van zijn tweede spurterskans. Een hard gelag voor de sprinter, die in Mallorca en Portugal juist zo goed aan zijn seizoen begonnen was.

EF Education-EasyPost laat weten dat zowel Costa als Van der Berg momenteel medisch onderzoek ondergaat en dat de ploeg op een later moment naar buiten komt met meer info over de twee gevallen renners in de Ronde van de Algarve.

Update - 16 februari 2024 (22.30 uur): Costa heeft sleutelbeen en schouderblad gebroken, Van den Berg heeft hersenschudding

Laat op de avond kwam EF Education-EasyPost nog met een update over zijn geblesseerde renners Rui Costa en Marijn van den Berg. 'Costa moest naar het ziekenhuis voor bijkomend onderzoek, waaruit is vastgesteld dat hij zijn rechterschouderblad en rechtersleutelbeen gebroken heeft en een hersenschudding heeft opgelopen. Van den Berg kreeg van het medische team aanvankelijk toestemming om door te rijden, maar tien minuten later verwijderde het team Van den Berg vanwege hersenschuddingachtige symptomen. Hij moet nu het hersenschuddingsprotocol ondergaan en zal na goedkeuring de lichte training hervatten. Wij wensen hen beiden een veilig en snel herstel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws