Update | Einde carrière dreigt voor ex-Jumbo-renner Battaglin: 'Er is weinig hoop meer' Wielrennen
Wielrennen

Update | Einde carrière dreigt voor ex-Jumbo-renner Battaglin: 'Er is weinig hoop meer'

Update | Einde carrière dreigt voor ex-Jumbo-renner Battaglin: 'Er is weinig hoop meer'

(18 november 2022) Enrico Battaglin zit nog zonder ploeg voor komend seizoen. De donderdag jarige Italiaan, hij is 33 jaar oud geworden, laat in lokale media weten dat hij tegen de verwachtingen in nog op zoek is naar een contract voor 2023 en dat dat proces moeizaam verloopt.

In Il Giornale di Vicenza laat Battaglin, de afgelopen twee jaar actief bij Bardiani, zijn verhaal optekenen. 'Op basis van wat me aan het einde van de zomer werd verteld, voelde ik me kalm. Ik was ervan overtuigd dat ik in 2023 bij Bardiani zou kunnen blijven, maar op het einde van het seizoen hoorde ik dat dat toch niet zo was. Dat werkte demoraliserend', stelt de puncher, die een lastig jaar kende.

Battaglin, die Giro-etappes won in 2013, 2014 en 2018 en tussen 2016 en 2018 voor LottoNL-Jumbo uitkwam, geeft toe dat het een moeilijk seizoen was. 'Het klopt dat het me niet gelukt is om te winnen, maar ik moet worden erkend voor het werk dat ik heb gedaan voor mijn teamgenoten en vooral de jongere renners. ' Zijn beste resultaat in 2022 was achtste in een etappe van de Tour of Yorkshire.

Battaglin won in 2018 een Girorit namens LottoNL-Jumbo
Battaglin won in 2018 een Girorit namens LottoNL-Jumbo

Battaglin denkt dat hij zijn plekje in het peloton waard is

De zoektocht naar een nieuw team is moeilijker dan gedacht. 'Aan het einde van het seizoen zijn de meeste ploegen compleet. Ik zou nog minstens één jaar willen koersen, mogelijk zelfs twee', stelt de ervaren renner. 'Fysiek voel ik me goed en ik denk dat ik mijn plek waard ben. Ik hoop dat een team me nog de kans zal geven om mijzelf te bewijzen.'

'Ik klop op veel deuren', stelt hij. 'Als het me niet lukt om een ploeg te vinden, zal het niet het einde van mijn loopbaan zijn dat ik mijzelf had voorgesteld. Desondanks zal ik niet wanhopen', besluit hij. Daarmee is de situatie heel anders dan in 2018, toen Jumbo verwoede pogingen deed om hem te behouden. Uiteindelijk trok Battaglin toen naar Katusha Alpecin, om vervolgens via Bahrain Victorious bij Bardiani uit te komen.

Update - 2 januari 2023 (17.50 uur): Einde carrière dreigt voor Battaglin'

Het begint er steeds slechter uit te zien voor de carrière van puncher Enrico Battaglin. De voormalig Jumbo-Visma renner zou zich door gebrek aan interesse van ploegen genoodzaakt zien om zijn loopbaan te beëindigen. 'Er is weinig hoop meer', vertelde de renner aan La Gazzetta dello Sport. Battaglin zag zijn contract eind 2022 niet verlengd worden door Bardiani-CSF-Faizanè. Eerder beëindigde voormalig Bardiani-renner en sprinter Sacha Modolo al zijn loopbaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws