[Update] Geen ernstige verwondingen voor Vine na bizarre val met ploegwagen in Vuelta Wielrennen
Wielrennen

[Update] Geen ernstige verwondingen voor Vine na bizarre val met ploegwagen in Vuelta

[Update] Geen ernstige verwondingen voor Vine na bizarre val met ploegwagen in Vuelta

Een pijnlijk voorval in de veertiende rit van de Vuelta: Jay Vine van Alpecin-Fenix was aanwezig in een kansrijke kopgroep van achttien, maar zag zijn kansen voor zijn ogen verdwijnen na een aanvaring met zijn eigen ploegleidersauto. Hij is inmiddels weer opgestapt.

Vine was op papier één van de beste klimmers in de kopgroep en liet zich op 35 kilometer van de meet nog eens uitzakken tot de ploegleidersauto voor een bidon en wat eten. De Australiër, die vrijdag zijn contract bij de ploeg tot en met 2023 verlengde, leunde echter tegen de auto aan en kwam ontzettend hard ten val. Vine bleef lang liggen, maar stapte uiteindelijk weer op.

Update - 28 augustus 2021 (21.45 uur): Geem ernstige verwondingen Vine, Vuelta niet in gevaar 

Het was even schrikken voor Jay Vine na zijn ogenschijnlijk zware val in de Vuelta. Hij bleef uiteindelijk twee minuten beduusd op de grond liggen, maar vervolgde de koers weer na zijn korte pauze. Uiteindelijk herstelde de Australiër zeer goed, want hij wist nog een knappe derde plek te bemachtigen achter Romain Bardet en Jesús Herrada. Nu blijkt dat de renner van Alpecin-Fenix gelukkig geen grote kwetsuren heeft overgehouden aan de val, maar alleen wat schaafwonden. Daardoor kan hij gewoon doorgaan in zijn eerste grote ronde.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws