Update II | Asgreen slaat Deense kampioenschappen over, wel positieve signalen voor de Tour Wielrennen
Wielrennen

Update II | Asgreen slaat Deense kampioenschappen over, wel positieve signalen voor de Tour

Update II | Asgreen slaat Deense kampioenschappen over, wel positieve signalen voor de Tour

(14 juni 2022) Een hard gelag voor Kasper Asgreen en Quick Step-Alpha Vinyl: de Deen is te gehavend na zijn zware val in de derde etappe van de Ronde van Zwitserland om woensdag van start te gaan in de vierde etappe.

Asgreen, die voor de ronde in het Alpenland al een week ziek was geweest, kwam nochtans naar de wedstrijd om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de Tour de France. Die start dit jaar in zijn thuisland Denemarken, passeert 'zijn' Kolding en was zodoende dus een groot doel voor de sterke Scandinaviër, die een groot doel had gemaakt van de tijdrit op de eerste dag.

De Deen was uiteraard ook een belangrijke schakel in de Ronde van Zwitserland, daar hij Remco Evenepoel door de vlakkere etappes moest loodsen. Dat was ook dinsdag zijn taak, maar zoals beelden onder dit artikel uitwijzen: Asgreen was degene die als eerste tegen het asfalt ging na een touch met het achterwiel van een renner van UAE-Team Emirates.

Update II | Asgreen slaat Deense kampioenschappen over, wel positieve signalen voor de Tour

"Ik hoop op een snel herstel."

Kasper Asgreen

Na afloop kwamen er al lelijke foto's door van de Deen, die op allebei zijn armen en benen fikse schaaf- en brandwonden had. Die verwondingen, in combinatie met een open wonde op zijn linkerknie die gehecht moest worden, zorgen er nu voor dat hij de Ronde van Zwitserland helaas moet verlaten, wat uiteraard een flinke opdoffer is.

'Ik ben uiteraard teleurgesteld om de Ronde van Zwitserland te moeten verlaten', geeft Asgreen in een korte verklaring mee. 'Het gevoel was in de eerste dagen goed en ik keek uit naar de komende ritten. Ik wil de medische staf bedanken voor hoe ze me behandeld hebben, maar hoop tegelijkertijd op een snel herstel. Ik wens mijn teamgenoten het beste', vertelde een verslagen Asgreen.

Naast Asgreen gingen ook onder meer Alexey Lutsenko (oppervlakkige wonden op zijn knie, elleboog en heup), Diego Ulissi (pijn aan de pols), Maximilian Schachmann (blauwe plekken), Ilan Van Wilder en Domenico Pozzovivo tegen de grond. Zij lijken allemaal door te kunnen.

Bekijk hieronder de beelden van de crash. Updates onder de video.

Update - 16 juni 2022 (08.45 uur): 'Asgreen moet vrezen voor Tour de France'

Kasper Asgreen moet vrezen voor zijn deelname aan de Tour de France, zo meldt Het Nieuwsblad. De Deen heeft naast zware schaafwonden ook een tik opgelopen aan zijn knie, die dinsdagavond na de derde etappe gehecht werd. Verder onderzoek in het ziekenhuis moet uitwijzen of hij de Tour de France haalt, daar de schade in de knie na extra onderzoek groter lijkt dan verwacht.

Update II - 23 juni 2022 (10.10 uur): Asgreen niet bij Deense kampioenschappen

Kasper Asgreen zal deze week niet deelnemen aan de nationale kampioenschappen in Denemarken. De Deen van Quick Step-Alpha Vinyl voert een race tegen de klok om op tijd fit te zijn voor de Tour de France. Asgreen won in 2019 en 2021 de titel in het tijdrijden en was in 2020 de nationale kampioen op de weg.

In gesprek met het Deense Feltet komt Brian Holm - sportief directeur bij Quick Step - wel met goed nieuws over Asgreen. De hardrijder zit sinds maandag weer op de fiets en zou goede stappen maken richting de Tour. 'Het ziet er goed uit', zo klinkt het.

Holm ziet in de crash gek genoeg ook een voordeel voor zijn pupil. 'Kasper is een ouderwetse wielrenner, die het liefst 300 kilometer aan 300 watt fietst om zich goed te voelen. Hij wil zichzelf pijn doen en traint soms weleens te hard. Ik denk dat deze onvrijwillige onderbreking goed voor hem kan zijn, niet per se voor de tijdrit in Denemarken, maar wel voor de laatste week van de Tour en de rest van het seizoen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws