Update II | Bernal maakt oversteek naar Europa voor training en verder herstel Wielrennen
Wielrennen

Update II | Bernal maakt oversteek naar Europa voor training en verder herstel

Update II | Bernal maakt oversteek naar Europa voor training en verder herstel

(12 maart 2022) Als er iemand over vechtlust beschikt, dan is het Egan Bernal wel. De Colombiaanse klimmer kwam in januari gruwelijk hard ten val en liep daarbij een heleboel blessures op, maar begint nu langzaam maar zeker weer aan wielrennen te denken. Via Twitter laat hij weten dat hij alweer voorzichtig aan het trainen is.

'Raad eens wie er weer op zijn fiets zit?', tweet Bernal enthousiast. De renner van INEOS Grenadiers trapt zijn eerste kilometers op de rollen weg sinds zijn vreselijke valpartij in januari. De voormalig Tour- en Girowinnaar liep destijds een hele waslijst aan blessures op: hij brak twee ruggenwervels, brak zijn dijbeen en knieschijf en liep een klaplong op. Men vroeg zich terecht af of Bernal ooit nog op het hoogste niveau zou kunnen fietsen.

Bernal beschikte echter over de nodige strijdlust en ging zeker niet bij de pakken neerzitten. Een kleine maand geleden maakte hij zijn eerste meters op de hometrainer, maar die heeft hij nu verruild voor zijn vertrouwde racefiets. 'Zolang je ergens in gelooft, is alles mogelijk. En ik wil je vertellen dat wanneer je écht iets wil, er geen 'maar' is dat het waard is', sluit hij op een wijze toon af.

Update - 27 maart 2022 (18.50 uur) Bernal weer buiten aan het trainen op zijn racefiets

Opnieuw goed nieuws vanuit Colombia, waar Egan Bernal voorspoedig aan het herstellen is van zijn blessures. Twee weken geleden meldden we al dat de renner van INEOS Grenadiers weer voorzichtig binnen aan het trainen was, maar hij is nu ook alweer buiten gespot. Camilo Castiblanco, een van de beste vrienden van Bernal, postte een video op Instagram waarin te zien is dat ze samen aan het trainen zijn. Daar worden we blij van!

Later die dag slingerde ook Bernal zelf het mooie bericht de wereld in. 'Dit is de beste dag van mijn leven. Twee maanden en twintig gebroken botten verder, ben ik weer terug. En ik wil meer! Tot ziens op de weg, jongens!'

Update II - 26 april 2022 (20.30 uur): Bernal vertrekt binnenkort naar Europa

Egan Bernal keert binnenkort terug naar Europa, waar hij zijn training verder zal oppakken en de revalidatie van zijn zware valpartij zal voortzetten. De Colombiaan van INEOS Grenadiers vertelde dat aan Bici.PRO. Bernal woonde recent de presentatie van zijn eigen opleidingploeg bij, het EB Project. Dat project omhelst drie ploegen in de categorieën jeugd, junioren en beloften. ‘Ik was aan het wachten op dit project. Ik vertelde de ploeg dat ik niet wilde vertrekken voordat ik de presentatie had bijgewoond. Ze waren geduldig en gaven mij toestemming’, aldus Bernal. Vooralsnog is het niet bekend wanneer Bernal zijn rentree zal maken in het peloton.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws