Update III | Ploeg laat weten dat Bernal voorlopig in Colombia blijft: 'Egan boekt thuis grote vooruitgang' Wielrennen
Wielrennen

Update III | Ploeg laat weten dat Bernal voorlopig in Colombia blijft: 'Egan boekt thuis grote vooruitgang'

Update III | Ploeg laat weten dat Bernal voorlopig in Colombia blijft: 'Egan boekt thuis grote vooruitgang'

(5 februari 2022) Goed nieuws vanuit de kliniek waar Egan Bernal twee weken op de Intensive Care heeft doorgebracht: de renner van INEOS Grenadiers kan overgeplaatst worden naar de 'gewone' afdeling.

Bernal heeft tal van operaties achter de rug en liet zelf ook al meermaals van zich horen vanuit zijn bed op de IC. Vrijdag kwam de Colombiaanse kliniek met een nieuwe update over de toestand van de winnaar van de Giro d'Italia. 'Zijn reactie op de medicijnen is verbeterd en er zijn geen complicaties opgetreden.'

Om die reden mag de Colombiaan dus de IC verlaten. 'Egan en zijn blessures evolueren goed en in het licht van die verbetering kan hij naar de afdeling overgeplaatst worden', aldus de kliniek van de Universiteit van Sabana.

Update - 6 februari 2022 (18.05 uur): Bernal ontslagen uit ziekenhuis

Wederom goed nieuws vanuit Colombia, want de kliniek waar Egan Bernal verbleef meldt dat de renner het ziekenhuis na een verblijf van twee weken mag verlaten. 'Egan slaagde erin een hoogenergetisch trauma te overwinnen', zo klinkt het in het medisch rapport. 'Hij heeft geen complicaties en al zijn verwondingen zijn stabiel in de staat van herstel. Daarom zijn wij verheugd te kunnen vertellen dat de patiënt vandaag (zondag, red.) is ontslagen, waarna hij zijn revalidatieproces in onze instelling voort zal zetten.'

Update II - 11 februari 2022 (08.15 uur): Bernal loopt alweer rond zijn huis

Een gebroken dijbeen, een gebroken knieschijf, het houdt Egan Bernal deze dagen niet tegen om de wereld te tonen dat het goed met hem gaat. De Colombiaan ligt nog in de kreukels, maar kwam donderdagavond laat met een fantastisch signaal, door eigenhandig zijn huis uit te lopen. Althans lopen, in deze fase noemen we het liever nog waggelen. Er is nog een lange weg te gaan voor de klimmer, die zijn glimlach desondanks niet meer lijkt te gaan verliezen.

Update III - 17 februari 2022 (17.50 uur): Ploeg laat weten dat Bernal voorlopig in Colombia blijft: 'Egan boekt thuis grote vooruitgang'

Iets minder dan een maand geleden kwam Egan Bernal hard ten val tijdens een trainingsrit in eigen land. De Colombiaan reed tegen een bus en liep een groot aantal zware blessures op. Er werd even gevreesd voor zijn carrière, maar langzaam komen er steeds meer positieve berichten naar buiten. Woensdag zagen we al bemoedigende beelden van Bernal, waarin hij zware fitness oefeningen deed en zijn eerste trapbewegingen maakte op de hometrainer.

Op donderdag komt ook zijn ploeg INEOS Grenadiers met een hoopvolle update, al zal Bernal voorlopig nog in Colombia verblijven om te herstellen. 'Egan boekt thuis grote vooruitgang en werkt samen met een plaatselijke kliniek, waar zijn herstel goed verloopt. Op dit moment heeft onze medische staf geen definitieve tijdlijn vastgesteld voor wanneer we hem weer op zijn fiets mogen verwachten. Voorlopig blijft hij in Colombia, totdat zijn progressie een voldoende niveau heeft bereikt om terug te keren naar Europa', zo laat INEOS Grenadiers via een persbericht weten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws