Update II | Jumbo-Visma officieel met Vingegaard in Kroatië, ook Vader en Bouwman present Wielrennen
Wielrennen

Update II | Jumbo-Visma officieel met Vingegaard in Kroatië, ook Vader en Bouwman present

Update II | Jumbo-Visma officieel met Vingegaard in Kroatië, ook Vader en Bouwman present

(14 september 2022) Als we de doorgaans goed ingevoerde wielerjournalist Ciro Scognamiglio (La Gazzetta dello Sport) mogen geloven, maakt Jonas Vingegaard mogelijk zijn rentree op 27 september in de CRO Race. De Deen richt zich dit najaar op de Ronde van Lombardije.

Het zou betekenen dat Vingegaard meer dan twee maanden na zijn gewonnen Tour de France weer in wedstrijdverband te zien zal zijn. De renner van Jumbo-Visma gaf na afloop van de Ronde van Frankrijk aan dat het winnen mentaal veel van hem gevergd heeft en dat hij toe was aan rust.

De CRO Race, ook wel Ronde van Kroatië genoemd, zou nu dus één van de opties zijn die op tafel licht. Bevestiging vanuit ploeg, wedstrijd en/of renner ontbreekt voorlopig vanuit de koers die tussen 27 september en 2 oktober verreden wordt.

Deense kritiek op keuzes Vingegaard

Vanuit Denemarken kwam er al wat kritiek op de keuzes van Vingegaard, die niet naar het WK afreist voor zijn land. 'Het is ons onduidelijk waarom Vingegaard niet voor de nationale ploeg zal rijden. Bij de U23 had hij een goede tijd, dus we snappen niet waarom hij nu niet meer deelneemt', klonk het bij manager Morten Bennekou.

Jumbo-Visma liet al vrij vroeg uitschijnen dat Vingegaard zijn najaar voornamelijk op de Ronde van Lombardije gericht is, die 8 oktober in en rondom Bergamo verreden wordt.

Update - 15 september 2022 (19.55 uur): Vingegaard maakt rentree in Cro Race

De organisatie van de Cro Race heeft op haar website bevestigd dat Tourwinnaar Jonas Vingegaard zal deelnemen aan de rittenkoers. De Deense ronderenner van Jumbo-Visma reed na de Tour de France nog geen koersen en maakt in Kroatië dus zijn rentree. De Cro Race begint 27 september.

Twee dagen daarvoor is de wegrit van het WK wielrennen in Wollongong, Australië. Eerder kwam al het bericht dat Vingegaard niet aan het WK zal deelnemen, wat tot ergernis leidde bij de Deense wielerbond.

Update II - 26 september 2022 (12.50 uur): Vingegaard officieel van start in Kroatië

Jumbo-Visma heeft de selectie voor de Cro Race bekendgemaakt. Zoals verwacht maken Jonas Vingegaard en Milan Vader deel uit van de groep. Het team bestaat naast Vingegaard louter uit Nederlanders. Naast Vader gaat het om Jos van Emden, Gijs Leemreize, Koen Bouwman, Timo Roosen en Lennard Hofstede.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws