Update II | Tour de la Provence van kalender gehaald: organisatie voldoet niet aan voorwaarden Wielrennen
Wielrennen

Update II | Tour de la Provence van kalender gehaald: organisatie voldoet niet aan voorwaarden

Update II | Tour de la Provence van kalender gehaald: organisatie voldoet niet aan voorwaarden

(4 december 2022) Het is nog maar zeer de vraag of de Tour de la Provence in 2023 zal plaatsvinden. De Franse rittenkoers staat vooralsnog niet op de UCI-kalender voor 2023. De reden voor het ontbreken van deze koers zou een geschil in de organisatie zijn.

Onder andere Marion Rousse, echtgenote van Julian Alaphilippe en adjunct-directeur van de 2.Pro-koers, onderneemt juridische stappen tegen de organisatie. Dat meldt de Franse sportkrant L'Equipe. Directeur Maurice Courtade zou zijn financiële verplichtingen tegenover Rousse, sinds 2019 onderdeel van de wedstrijdorganisatie, nooit zijn nagekomen, waarna Rousse naar de rechter is gestapt en haar functie heeft neergelegd. Ook zouden andere dienstverleners van de etappekoers in moeilijkheden zijn gekomen door de financiële problemen van de organisatie.

Normaliter is de Tour de La Provence een van eerste Europese koersen op de kalender,begin februari. Dit jaar werd de rittenkoers, gereden in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, gewonnen door Nairo Quintana, voor runner-up Julian Alaphilippe.

Update - 28 december 2022 (13.15 uur): Tour de la Provence gaat door

De Tour de la Provence zal in 2023 gewoon plaatsvinden, zo benadrukt organisator Pierre-Maurice Courtade tegenover L'Equipe. Na het vertrek van Marion Rousse, de echtgenote van Julian Alaphilippe, als adjunct-directeur ontplofte een bom, die flinke schade leek aan te richten. De Tour de la Provence stond vooralsnog niet op de wielerkalender van 2023.

Volgens Courtade heeft de Franse wielerbond dinsdag groen licht gegeven voor de wedstrijd, die van 9 tot en met 12 februari wordt georganiseerd komt jaar. Er stond onder meer nog een bedrag van 16.000 euro open van de organisatie aan de National Cycling League en er was ook nog geen akkoord over de beveiliging van de koers. Zij wachtten nog op een betaling van 139.996,83 euro uit de edities van 2021 en 2022.

De Tour de la Provence heeft naar verluidt de financiële zaakjes weer op orde, al heeft de UCI de wedstrijd nog niet op de kalender gezet.

Update II - 18 januari 2023 (19.50 uur): Tour de la Provence gaat niet door

Waar organisator Pierre-Maurice Courtade eind 2022 nog overtuigd was dat de Tour de la Provence in 2023 zou plaatsvinden, is het doek voor de koers nu toch gevallen. De Franse wielerbond FFC en de vereniging van Franse wielerkoersen LNC heeft de koers namelijk van de kalender gehaald, zo werd in een persbericht medegedeeld. De organisatie van de rittenkoers zou de zaken niet op orde hebben en daarmee niet hebben voldaan aan de voorwaarden om een wedstrijd te organiseren. Vorig jaar werd de rittenkoers gewonnen door Nairo Quintana.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws