Cort mist seizoenstart op Mallorca door knieklachten: 'Worstel al een tijdje met de knie' Wielrennen
Wielrennen

Cort mist seizoenstart op Mallorca door knieklachten: 'Worstel al een tijdje met de knie'

Cort mist seizoenstart op Mallorca door knieklachten: 'Worstel al een tijdje met de knie'

Magnus Cort moet zijn seizoenstart door een knieblessure uitstellen. De Deense aanvaller van EF Education-EasyPost zou zijn seizoen aanvankelijk eind deze maand in de Challenge Mallorca aftrappen.

‘Het is een tijdje geleden sinds mijn laatste update. En deze keer zijn de dingen minder positief’, opent Cort zijn bericht op Instagram. ‘Ik worstel al een tijdje met een knie, die niet wil wat ik wil. Ik weet niet wanneer ik het seizoen kan beginnen, maar in ieder geval niet op Mallorca, wat de bedoeling was.’ Cort is momenteel op trainingskamp met zijn ploegmaten bij EF Education-EasyPost.

Hoewel Cort door zijn knie in onzekerheid verkeert, voelt hij wel vooruitgang. ‘Het begint beter aan te voelen en ik rijd al enkele rondjes mee met de jongens hier op het trainingskamp, maar daarna keer ik wel eerder terug naar huis.’

Cort mist enkel nog etappe in Giro d'Italia

Cort won het voorbije seizoen de tiende etappe in de Tour de France. Het betekende zijn tweede ritzege in de rittenkoers. Daarnaast veroverde hij tijdens de Tourstart in Denemarken de bollentrui. Ook kwam hij in de Giro d’Italia dichtbij een overwinning. In de achttiende etappe met aankomst in Treviso wist hij samen met Dries De Bondt, Edoardo Affini en Davide Gabburo het peloton voor te blijven. In de sprint van de vier werd Cort derde. De Giro is de enige grote ronde waarin Cort nog geen etappe wist te winnen. Wel won de Deen zes etappes in de Vuelta a España. Op het voorlopige programma van Cort staat wederom de Giro d'Italia, waar hij opnieuw zal proberen de trilogie aan ritzeges te voltooien.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws