[Update] Lefevere: 'Alleen bij een bod van twee miljoen praten over transfer Almeida' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Lefevere: 'Alleen bij een bod van twee miljoen praten over transfer Almeida'

[Update] Lefevere: 'Alleen bij een bod van twee miljoen praten over transfer Almeida'

(2 december 2020) De transfermarkt voor 2021 mag dan nog open zijn, de eerste lijntjes voor 2022 worden nu al uitgegooid. Zo was daar al het gerucht omtrent Vincenzo Nibali en INEOS Grenadiers, en nu komt daar het nieuws bij dat UAE-Team Emirates achter João Almeida aan zit.

De manager van Almeida, João Correia, laat aan de gewaardeerde Portugese sportkrant A Bola weten dat er veel gepraat wordt, maar dat het nog niet concreet is. 'Joxean Fernandez Matxin, de manager van UAE-Team Emirates, kent João en zijn kwaliteiten goed. Er zit echter een verschil tussen iemand goed kennen en een contractaanbod doen.'

'Er zijn meer teams dan UAE-Team Emirates die interesse hebben' vervolgt Correia. 'De ploegen weten hoe we werken, vooralsnog zijn het aannames.' Almeida ligt ook nog gewoon een jaar onder contract bij Deceuninck-Quick-Step, de vroegere ploeg van UAE-manager Matxin. Bij UAE-Team Emirates koersen eveneens enkele landgenoten van Almeida, in de personen van Rui Costa en de tweeling Rui en Ivo Oliveira.

Update - 7 december (17.10 uur): Lefevere wil niks weten van vertrek Almeida

Als het aan Patrick Lefevere ligt, blijft João Almeida bij Deceuninck-Quick-Step. Dat maakt hij in gesprek met Cyclingnews meer dan duidelijk. 'Hij heeft een contract, er is geen enkele manier waarop ik hem zal laten gaan. Ik heb met zijn manager gesproken en hij wilde niet over volgend jaar en de toekomst praten. Ze waren niet uit op bonussen of iets anders. Maar dan een paar maanden later zou UAE hem willen...'

Niet voor het eerst zou Lefevere graag een straf zien voor zijn collega's. 'Ze ( UAE Team Emirates, red) verdienen een straf. Je mag namelijk niet met renners spreken die nog onder contract staan. Hoe zou je als wielrennen nog moeten presteren als je weet dat je het team gaat verlaten? Hij blijft zeker. Hoewel, als ze twee miljoen willen betalen kunnen we wellicht overleggen', aldus de Belgische ploegleider.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws