Vincenzo Nibali wilde Cees Bol in zijn ploeg: 'Maar hij volgde Cavendish naar Astana' Wielrennen
Wielrennen

Vincenzo Nibali wilde Cees Bol in zijn ploeg: 'Maar hij volgde Cavendish naar Astana'

Vincenzo Nibali wilde Cees Bol in zijn ploeg: 'Maar hij volgde Cavendish naar Astana'

Vincenzo Nibali is deze week in Zürich voor de voorstelling van de Q36.5-ploeg van Douglas Ryder, waar de Siciliaan als consultant aan verbonden is. De Italiaan is enkele maanden na zijn afscheid als prof nog druk bezig in de wielerwereld, maar voelt zich ook op zijn gemak als gestopt wielrenner.

De ploeg van Ryder, waar met Aart Vierhouten en Rik Reinderink ook twee Nederlandse ploegleiders aanwezig zijn, vat 2023 aan met 2 renners. Daarbij één Belg, Tom Devriendt, en tal van renners met WorldTour-ervaring. Onder meer Matteo Badilatti. Tobias Ludvigsson (Groupama-FDJ), Jack Bauer, Damien Howson (BikeExchange), Mark Donovan (DSM) en Matteo Moschetti (Trek-Segafredo) trokken naar de nieuwe Zwitserse procontinentale ploeg.

Adviseur Nibali overwoog Cees Bol aan te trekken

Nibali is daar dus als adviseur bij betrokken, waar hij in La Gazzetta dello Sport over sprak. 'Het is een nieuw project, maar we hebben een tijdshorizon van minstens vijf á zes jaar. Na een persoonlijke ontmoeting met Luigi Bergamo (ondernemer achter fietskleding-merk Q36.5, red.) was ik onder de indruk. Hij kwam over als iemand met duidelijke ideeën en geloofde in zijn bedrijf en het wielrennen.' Nibali bemoeit zich als consultant onder meer met de atleten en het management van de ploeg.

Van komend seizoen verwacht hij het meest van Moschetti, de 24-jarige Italiaan die overkwam van Trek-Segafredo. 'Hij is een snelle jongen, die in ons eerste jaar heel belangrijk kan worden. We hebben ook nog met Cees Bol gesproken, maar hij besloot om Mark Cavendish te volgen naar Astana', geeft Nibali aan. De mogelijke transfer van die twee naar de ploeg van Alexandre Vinokourov is overigens nog altijd niet officieel.

'Verder hopen we in ons eerste seizoen op uitnodigingen voor mooie wedstrijden', geeft Nibali aan, die zelf ook nog aardig op de fiets zit na het stoppen van zijn actieve loopbaan. Q36.5 zal 30 januari zijn debuut maken in de Saudi Tour.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws