Update II | 'Veldrijder' Pogacar slaat meteen toe bij cross in eigen land Wielrennen
Wielrennen

Update II | 'Veldrijder' Pogacar slaat meteen toe bij cross in eigen land

Update II | 'Veldrijder' Pogacar slaat meteen toe bij cross in eigen land

(18 december) Krijgen we na de winnaar van de Amstel Gold Race (Wout van Aert), Strade Bianche (Mathieu van der Poel) en Brabantse Pijl (Tom Pidcock) op termijn ook de winnaar van de Tour de France weer in het veld te zien? Het is nog wat voorbarig, maar de sneeuwveldrit in Val di Sole heeft wel wat losgemaakt bij Tadej Pogacar, zo blijkt...

Pogacar genoot naar eigen zeggen van de sneeuwcross in Val di Sole, maar houdt in gesprek met La Gazzetta dello Sport de boot af als het gaat om cyclocross. 'Ik vind het ontzettend leuk, maar ben er jammer genoeg niet zo goed in', om zichzelf te onderbreken met 'op het moment'. De roze sportkrant weet echter meer, want een paar dagen eerder is er een berichtje binnen gekomen bij fietsconstructeur Colnago. 'Kunnen jullie een crossfiets voor me klaarzetten?'

De Sloveense winnaar van de Tour de France was te gast bij het wielermuseum van het gezicht van dat merk, Ernesto Colnago. Daar maakte Pogacar gretig gebruik van: in de auto terug naar Monaco ging de Prestige-uitvoering van Colnago mee in de achterbak. En laat dat nu net de crossfiets zijn waar Wout van Aert namens Crélan in 2016 en 2017 wereldkampioen op werd in Heusden-Zolder en Bieles.

Update - 25 december 2021 (14.30 uur): Pogacar zet woorden kracht bij; Sloveen op startlijst veldrit

Tadej Pogacar heeft inderdaad niet voor niets een veldritfiets laten maken bij constructeur Colnago. De Sloveen staat namelijk op de startlijst van een veldrit in Ljubljana, de Sloveense hoofdstad op 26 december. Ook Luka Mezgec van Team BikeExchange doet mee, zo meldt Privajim.se. Pogacar was in zijn jeugd een getalenteerd crosser, dus we zijn benieuwd hoe ver hij zondag komt.

Update II - 25 december 2021 (15.10 uur): 'Veldrijder' Pogacar slaat toe bij cross in eigen land

Tadej Pogacar beproefde op tweede kerstdag voor het eerst dit jaar zijn geluk in het veld en dat leverde meteen een overwinning op! De alleskunner kon in Slovenië onder andere wegrenner Luka Mezgec voorblijven. Hieronder wat beelden van de cross, wat ongetwijfeld naar meer smaakt bij de tweevoudig winnaar van de Tour de France.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws