Update | Pogacar neemt Ronde van Vlaanderen serieus en rijdt ook midweekse voorbereidingskoers Wielrennen
Wielrennen

Update | Pogacar neemt Ronde van Vlaanderen serieus en rijdt ook midweekse voorbereidingskoers

Update | Pogacar neemt Ronde van Vlaanderen serieus en rijdt ook midweekse voorbereidingskoers

(15 december 2021) Tadej Pogacar heeft zijn programma voor het komende seizoenbekend gemaakt. De Sloveen werd dinsdagavond uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in Slovenië en werd om die reden even geïnterviewd via een zoomcall. Wat blijkt? Pogacar debuteert in 2022 in de Ronde van Vlaanderen!

Pogacar zal vier van de vijf Monumenten rijden in het komende seizoen. Milaan-Sanremo reed hij al eens in 2020 (twaalfde) en ook Luik-Bastenaken-Luik (achttiende, derde en eerste) en de Ronde van Lombardije (eerste in 2021) keren terug op zijn kalender. De Ronde van Vlaanderen reed hij nog niet bij de profs. Daar heeft hij in 2022 voor het eerst plaats voor gemaakt. Hij zal in het eerste kwartaal ook actief zijn in Strade Bianche en de Waalse Pijl.

Het enige Monument dat ontbreekt is Parijs-Roubaix. De kasseienklassieker had als mooie test kunnen dienen voor de kasseienetappe in de Tour de France van komend jaar. Pogacar laat 'm echter links liggen. Uiteraard is de Tour de France het hoofddoel voor het komende jaar. Als Pogacar weer het geel naar Parijs brengt, zou dat de derde eindzege op een rij zijn. Hij rijdt de UAE Tour, de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Slovenië als rittenkoersen richting de Tour.

Update - 15 januari 2022 (08.45 uur): Pogacar rijdt ook Dwars door Vlaanderen

Tadej Pogacar stelde recent nog dat hij de Ronde van Vlaanderen rijdt om 'ervaring op te doen', maar de jonge Sloveen neemt het Monument ogenschijnlijk serieuzer dan dat. Het Nieuwsblad meldt dat Pogi in de week voor De Ronde ook aan de start staat van semi-klassieker Dwars door Vlaanderen. Die wedstrijd wordt op woensdag 30 maart gereden, alvorens op zondag 3 april het officiële debuut van Pogacar op de Vlaamse kasseien gepland staat.

Bij de organisatie zijn ze heel blij dat Pogacar wat extra training wil op de Vlaamse kasseien. 'We zijn uitermate blij dat we nog eens een winnaar van de Tour in onze wedstrijd mogen verwelkomen. Dat was al een hele poos geleden', stelt organisator Guy Delesie in Het Laatste Nieuws.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws