Update | Pozzovivo voegt zich officieel bij Israel-Premier Tech Wielrennen
Wielrennen

Update | Pozzovivo voegt zich officieel bij Israel-Premier Tech

Update | Pozzovivo voegt zich officieel bij Israel-Premier Tech

(28 februari) Domenico Pozzovivo lijkt binnen afzienbare tijd een contract te gaan tekenen bij Israel-Premier Tech, zo meldt La Gazzetta dello Sport. De 40-jarige Italiaan zat zonder ploeg, nadat een eenjarige verbintenis bij Intermarché-Circus-Wanty niet werd verlengd.

Het was Intermarché dat Pozzovivo in 2022 nog een kans bood, nadat zijn ploeg Qhubeka-ASSOS omviel. In Belgische dienst maakte de pocketklimmer indruk door achtste te worden in de Giro d'Italia. Zoals zo vaak kreeg Pozzovivo echter ook te maken met crashes en fysiek ongemak. Omdat hij financieel ook te duur was, bood Intermarché hem uiteindelijk geen nieuw contract.

In de afgelopen maanden trainde de Italiaan door en Israel-Premier Tech heeft voor 2023 nog wel een plaatsje over. De ploeg van Chris Froome heeft 29 renners op papier en volgens twee bronnen van La Gazzetta gaat het allemaal rond komen. Daarmee komt er een einde aan lang wachten voor de renner, die in 2022 ook pas in februari duidelijk kreeg over zijn toekomst.

Pozzovivo presteert altijd goed in grote rondes

Met Pozzovivo haalt Israel-Premier Tech op papier een garantie op succes voor de rittenkoersen in huis. In zestien Giro-deelnames eindigde Pozzovivo - mits hij de ronde uitreed - altijd bij de eerste twintig en finishte hij zeven keer in de top tien. Zijn beste prestaties waren in 2014 en 2018, toen hij vijfde werd. Zijn slechtste eindresultaat in een grote ronde is een 33e plaats in de Tour de France van 2016.

In achttien seizoenen als prof won Pozzovivo in totaal elf keer. Zijn laatste zege dateert van 2017, toen hij een rit won in de Ronde van Zwitserland. Ook won hij al eens een etappe in de Giro en de Ronde van Catalonië. Bij Israel-Premier Tech kan men nog wel een goede ronderenners gebruiken. De ploeg bouwt momenteel op routiniers Froome, Jakob Fuglsang en Michael Woods, die in 2022 alle drie wat tegenvielen.

Update - 2 maart 2023 (17.22 uur): Pozzovivo bevestigt nakende overeenkomst met Israel-Premier Tech

Wat al een tijdje in de lucht hing, lijkt nu ook officieel te worden: Pozzovivo is op weg naar Israel-Premier Tech. De 40-jarige Italiaan bevestigt aan tuttobiciweb de nakende overeenkomst met de ploeg van onder andere Chris Froome. 'Ik bevestig dat ik bijna volledig rond ben met Israel-Premier Tech. Het team werkt aan het voltooien van het bureaucratische proces met de UCI voordat mijn overgang wordt aangekondigd.'

Het zou bovendien niet lang duren voor we Pozzovivo zien debuteren voor zijn nieuwe ploeg. Als alles goed gaat, rijdt hij volgende week Tirreno-Adriatico. 'Ze doen er alles aan om mij daar al aan de start te krijgen. Het zal niet gemakkelijk voor me zijn, ook omdat ik nog nooit het materiaal van het team heb uitgeprobeerd. Maar ik wil zo graag aansluiten bij de ploeg', klinkt het.

Update - 7 maart 2023 (08.20 uur): Pozzovivo voegt zich officieel bij Israel-Premier Tech

De kogel is door de kerk: Domenico Pozzovivo voegt zich bij Israel-Premier Tech. De klimmer staat inmiddels geregistreerd als renner van de ploeg van Sylvain Adams, waar hij zich vermoedelijk op de Giro d'Italia gaat richten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws