Van Vleuten strooit met lof richting Pieterse: 'Wat een kampioene, ik vond haar geweldig' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten strooit met lof richting Pieterse: 'Wat een kampioene, ik vond haar geweldig'

Van Vleuten strooit met lof richting Pieterse: 'Wat een kampioene, ik vond haar geweldig'

Puck Pieterse heeft bij haar eerste grote wegkoers direct heel wat harten weten te stelen. De dame van Fenix-Deceuninck werd zesde in Strade Bianche, maar kreeg maandagavond plots nog enkele complimenten van Annemiek van Vleuten op social media.

'We hebben het over de toekomst van het vrouwenwielrennen... WAUW. Wat een kampioene is ze al', begon Van Vleuten. 'Ze reed met lef, zonder aarzeling. Gewoon vol gas rijden in de achtervolging. Ik vond het geweldig', aldus de wereldkampioene van Movistar.

Pieterse ging volle bak in Strade Bianche

In de Leiderstrui ving Pieterse na de race al op voor haar terugblik op Strade Bianche. ' 'Het was wel lang. Ik heb één keer eerder kramp gehad en dat was vorig jaar tijdens een wereldbekerwedstrijd mountainbiken, toen ik vol in de aanval ging. Nu voelde ik het er op die laatste klim in Siena ook in schieten. Een Van Aertje, ja', lachte ze. 'Maar ik ben gewoon volle bak gegaan. Als ik dan uiteindelijk dertigste was geworden, was dat ook prima geweest. Ik wilde voor mezelf wel het beste eruit halen.'

Door die kramp besloot Pieterse dat ze Van Vleuten ook beter niet kon volgen. 'Ik wist dat als ik het er niet uit zou krijgen, ik die klim niet op zou komen. Ik besloot daarom ook om Annemiek niet te volgen, anders had ik een parkeerkaart kunnen halen. Gelukkig lukte het goed, ik heb er zelfs nog een klein sprintje uit kunnen persen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws