[Update] Serry accepteert excuses van Team BikeExchange na aanrijding in Giro Wielrennen
Wielrennen

[Update] Serry accepteert excuses van Team BikeExchange na aanrijding in Giro

[Update] Serry accepteert excuses van Team BikeExchange na aanrijding in Giro

(13 mei 2021) Ploegleider Gene Bates van Team BikeExhange is door de organisatie van de Giro na de zesde etappe uit de Giro gezet. Bates reed in de finale van de etappe met de ploegleidersauto Deceunink-renner Pieter Serry van de fiets. Matt White, de tweede ploegleider van dienst, kwam er vanaf met een stevige boete.

Het was een opmerkelijk moment toen op televisie duidelijk te zien was dat een ploegleidersauto Serry van zijn fiets reed op de slotklim naar San Giacomo. Na afloop blijkt dat Bates van BikeExchange de bestuurder was. Hij is door de wedstrijdjury nu uit de Giro gezet.

BikeExchange laat in een reactie het volgende weten: ‘Onze ploegleider Bates heeft met Serry persoonlijk gesproken en zijn excuses aangeboden voor het incident in etappe zes. We zijn allemaal blij dat Serry veilig de finish heeft bereikt. De ploeg van Serry, Deceuninck-Quick-Step, liet al weten dat de Belg geen zware verwondingen heeft opgelopen bij de aanrijding.

Update - 14 mei 2021 (14.00 uur): Serry neemt genoegen met excuses

Pieter Serry heeft er vrede mee dat er iemand naar huis is gestuurd van Team BikeExchange, nadat de ploegleiderswagen van die ploeg tegen Serry was aangereden in de zesde etappe van de Giro. De Belg laat bij Het Laatste Nieuws weten dat hij niet echt boos is op bestuurder Gene Bates, die naar huis is. 'We hebben het uitgepraat. Hij voelde zich beschaamd. Shit happens. Gelukkig ben ik er nog. Ik ben na een goede nacht wat stijf opgestaan, wat normaal is na zo’n valpartij. Maar nu kijken we enkel vooruit.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws