Herrada zegeviert op Mallorca in Trofeo Serra de Tramuntana; optreden López hoopgevend Wielrennen
Wielrennen

Herrada zegeviert op Mallorca in Trofeo Serra de Tramuntana; optreden López hoopgevend

Herrada zegeviert op Mallorca in Trofeo Serra de Tramuntana; optreden López hoopgevend

Jesús Herrada heeft de Trofeo Serra de Tramuntana 2021 gewonnen. Na een leuke wedstrijd op Mallorca was hij uit een groep favorieten uiteindelijk de sterkste, voor Jonathan Lastra en Héctor Carretero.

Na de door Ryan Gibbons gewonnen Trofeo Calvia op donderdag, was het vrijdag nóg meer de beurt aan de klimmers op Mallorca. Er moest serieuzer en vooral langer geklommen worden richting de finale. Voor die tijd waren het zeven mannen die de dag kleuren. Sven Erik Bystrom (UAE), Alan Boileau (B&B), Pelayo Sánchez (Burgos), Alejandro Osorio (Caja Rural), Mikel Iturria (Euskaltel), Andreas Miltiadis (Gios) en Mathias Reutimann (Swiss Cycling) namen een mooie voorgift in de openingsfase.

In het peloton namen Movistar en Cofidis de controle, waardoor de voorsprong nooit groter werd dan drie minuten. Vooraan bleven er na vijftig kilometer zes over, toen Boileau jammerlijk lek reed. Tijd om te wachten was er voor de kopgroep echter niet, met het peloton dat het tempo verhoogde. Aan de voet van de Coll de Femenies - na honderd kilometer koers - hadden de zes nog maar een minuutje over. Op de klim probeerden enkele vroege vluchters nog wat en werd er vanuit het peloton aangevallen, maar Movistar bracht alles terug bij elkaar.

Herrada en López mee in de aanval in elitegroep

Na de Coll de Femenies volgde eigenlijk meteen de klim van de Coll de Puig Major, met de top op twintig kilometer van de meet. Op deze klim gingen de grote mannen aan. Hector Carretero en Miguel Ángel López (beide Movistar), Jesús Herrada (Cofidis), Georg Zimmermann (Intermarché) en Jonathan Lastra (Caja Rural) bleken het sterkst, al zat een groep van zo'n dertig renners niet ver richting de top. Toen de afdaling begon, was het verschil twintig seconden tussen de vijf koplopers en de eerste achtervolgers. Er moest dus risico worden genomen in de afzink.

Eenmaal beneden was de voorsprong nog altijd twintig seconden en dus moest Movistar met twee mannen voorin iets verzinnen. Carretero was de eerste die aanging op de laatste klim van de dag, de Coll dem Bieda. Hij kreeg uiteindelijk Herrada en Lastra met zich mee, López wilde het gat logischerwijs niet dichten voor Zimmermann. Na de top van de laatste klim moest er nog vijf kilometer worden afgelegd, met een stukje afdaling en vervolgens een oplopende weg richting de meet. Herrada bleek in een sprintje sterker dan Lastra. Carretero werd derde.

Uitslag Trofeo Serra de Tramuntana 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws