[Update] Soudal belooft Lefevere financiële injectie per 2023, Quick-Step covert 2022 Wielrennen
Wielrennen

[Update] Soudal belooft Lefevere financiële injectie per 2023, Quick-Step covert 2022

[Update] Soudal belooft Lefevere financiële injectie per 2023, Quick-Step covert 2022

(6 juli 2021) Een interessant transfergerucht in de wielerwereld en ditmaal gaat het niet over een renner: naar verluidt vertrekt Soudal na 2022 bij Lotto om zich te gaan verbinden aan de ploeg van Patrick Lefevere, wat momenteel nog Deceuninck-Quick-Step heet.

Lotto en Soudal maakten dinsdag in een persbericht op de ploegsite nog bekend dat de samenwerking nog een jaar langer gewaarborgd is. Naar de verwachting van Het Laatste Nieuws gaat de Belgische loterij ook na 2022 verder als sponsor van de ploeg, maar zal het wel op zoek moeten gaan naar een nieuwe co-sponsor. Volgens het Belgische medium zou Soudal namelijk na dat jaar een saillante overstap maken naar Lefevere.

Officieel is het nieuws nog niet, maar de zekerheid waarmee Het Laatste Nieuws het bericht brengt, spreekt boekdelen. Lefevere was al langere tijd op zoek naar geldschieters, daar de huidige hoofdsponsor Deceuninck er na dit wielerseizoen mee ophoudt. Quick-Step verlengde in mei van dit jaar het contract met dezelfde ploeg nog met zes jaar.

Update - 7 juli 2021 (09.45 uur): Quick-Step covert 2022, daarna stapt Soudal in

De overstap van sponsor Soudal naar Patrick Lefevere is een uitkomst voor de Belgische ploegbaas van het huidige Deceuninck-Quick-Step, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Onder de naam Soudal-Quick-Step moet de ploeg vanaf 2023 meer geen wedijveren met de grote partijen, maar bovenal is de ploeg voor 2022 gered door de komst van Soudal in 2023. Niet voor niets werden sterren zoals Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel en Kasper Asgreen al voor langere tijd vastgelegd.

Om te blijven voldoen aan de sportieve en vooral financiële eisen van de renners, is Lefevere uitgekomen bij Soudal. Quick-Step zal in 2022 het geld investeren dat eigenlijk was voorzien voor de jaren 2022, 2023, 2024 én 2025. Met de komst van Soudal kan Quick-Step komend jaar het hele budget erdoor jagen en vervolgens als nevensponsor de financiële huishouding aan Soudal laten. Lefevere zal bovendien nog een extra sponsor voor 2022 openbaar maken, later in de Tour de France.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws