Update | Teuns wil 'kansen krijgen', agent snapt Bahrain niet: 'Bij andere teams meer respect' Wielrennen
Wielrennen

Update | Teuns wil 'kansen krijgen', agent snapt Bahrain niet: 'Bij andere teams meer respect'

Update | Teuns wil 'kansen krijgen', agent snapt Bahrain niet: 'Bij andere teams meer respect'

(21 april 2022) Bahrain Victorious en Dylan Teuns nemen na 2022 afscheid van elkaar, zo meldt Het Laatste Nieuws. De 30-jarige Belg rijdt al sinds 2019 voor de ploeg, toen hij de overstap maakte van BMC. Ondanks waanzinnige prestaties zou Teuns naar verluidt niet in de toekomstplannen passen van Bahrain Victorious.

Het nieuws had niet op een gekker moment kunnen komen. Een dag na de zege van Teuns in de Waalse Pijl wordt duidelijk dat hij na 2022 in principe transfervrij is. 'Bahrain Victorious is weinig enthousiast om hem een nieuw voorstel te doen. Teuns zou niet goed passen in de filosofie en nogal eigenzinnig zijn', zo wordt er geschreven door HLN.

Eigenzinnig of niet, Teuns heeft in de afgelopen 3,5 jaar al flink geleverd voor zijn team. Hij won in zijn eerste jaar bij Bahrain Victorious (toen nog Bahrain Merida) een rit in de Dauphiné en sloeg in de zesde etappe van de Tour de France ook toe op La Planche des Belles Filles. In het coronajaar 2020 bleef het bij een etappezege in de Ruta del Sol, maar in 2021 was het andermaal raak in de Tour. Dit keer won hij een overgangsetappe vanuit de vlucht. Woensdag kwam daar dus de winst in de Waalse Pijl bij.

Update | Teuns wil 'kansen krijgen', agent snapt Bahrain niet: 'Bij andere teams meer respect'

"Ik ben dertig en wil graag een goed contract tekenen."

Dylan Teuns

In zijn tijd bij BMC had een toen nog piepjonge Teuns al indruk gemaakt met eindwinst in de Arctic Race of Norway (inclusief twee ritzeges), eindwinst in de Ronde van Polen (inclusief één ritzege) en eindwinst in de Tour de Wallonie (inclusief twee ritzeges). Het gebeurde allemaal in 2017. Bij Bahrain Victorious reed hij sinds 2019 ook nog tientallen ereplaatsen bij elkaar in rittenkoersen van een week, grote rondes en het eendagswerk. Dit voorjaar nog werd hij zesde in de Ronde van Vlaanderen.

Het is dan ook niet zo gek dat de ploegen in de rij staan om Teuns na dit seizoen op te pikken. Lotto Soudal en Intermarché-Wanty-Gobert zouden op dit moment het meest concreet zijn. Vooral Lotto Soudal wil diep in de buidel tasten voor de Belg, die bij Lotto Soudal de leegte van de straks gestopte Philippe Gilbert moet opvullen. 'Ik ben dertig en wil graag een goed contract tekenen. Dat mag voor drie jaar zijn, maar dat moet niet per se. Ik wil gewoon naar waarde worden geschat. We zien wel wat er uit de bus komt', zo zegt Teuns er zelf over.

Update - 27 april 2022 (19.45 uur): Teuns: 'Hoef niet dé kopman te zijn'

Dylan Teuns lijkt na dit seizoen te vertrekken bij Bahrain Victorious, daar hij naar verluidt niet goed zou passen in de ploeg. Velonews vroeg de Belg voorafgaand aan de eerste etappe van de Ronde van Romandië – die hij uiteindelijk zou winnen – naar zijn toekomstplannen. ‘Ik laat het aan mijn management, zij zijn ermee bezig. We zullen zien wat de toekomst brengt. Ik hoop op een goede toekomst, maar alle opties zijn op dit moment open, dus we zullen zien.’ Waar Teuns duidelijk niet veel wil prijsgeven, vertelt hij wel wat hij zoekt in een ploeg. ‘Ik wil blijven koersen met dezelfde passie die ik nu heb. ‘Ik hoef niet dé kopman te zijn, maar ik wil wel mijn kansen krijgen in koersen die mij liggen.'

In gesprek met Sporza licht Teuns' zaakwaarnemer Billy Reynders de situatie nader toe: 'Contractverlenging is eventueel wel een optie, want Dylan apprecieert de ploegleiders, de staf, de renners en het materiaal, maar wij hebben het gevoel dat dit verhaal stopt van hun kant. Ik vind dat ongelukkig, maar de wereldtop van de ploegen is geïnteresseerd en contacteert ons. Daar is - blijkbaar - meer vertrouwen en respect.Ik weet niet wat het probleem zou kunnen zijn bij Bahrain. Als ik de reacties van de ploegleiding en ploegmaats hoor, dan lijkt me op menselijk vlak ook alles oké.'

Reynders is al druk met onderhandelingen, al spreekt hij van 'verkennende gesprekken'. 'Dylan kiest voor een ploeg waar hij warmte voelt en dat gegeven zal er ook bij andere teams zijn. In Compiègne, bij de start van Parijs-Roubaix en dus nog voor de Waalse Pijl, heb ik al heel wat goeie gesprekken gehad en dat aantal is nadien alleen nog maar toegenomen. Wij zitten in een comfortabele positie, een luxepositie zou ik het niet noemen. Dat vind ik een lelijk woord.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws