Goed nieuws voor Jakobsen? Tourconcurrent Cavendish start definitief in Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

Goed nieuws voor Jakobsen? Tourconcurrent Cavendish start definitief in Giro d'Italia

Goed nieuws voor Jakobsen? Tourconcurrent Cavendish start definitief in Giro d'Italia

Mark Cavendish zal definitief van start gaan in de Giro d'Italia. De Brit van Quick Step-Alpha Vinyl wordt op 4 mei gepresenteerd als kopman in een persmoment van zijn ploeg. Cavendish stond al op de lijst voor de Giro, maar werd de afgelopen weken ook serieus overwogen voor de Tour de France.

Bij Quick Step-Alpha Vinyl is de strijd volop gaande voor een plekje in de Tourselectie. Fabio Jakobsen lijkt de beste papieren te hebben, maar bij de Belgische formatie houdt men vol dat Cavendish bij uitstekende vorm ook de Tour kan rijden. Allebei naar de Ronde van Frankrijk? Dat lijkt uitgesloten, al komt er eventueel een plekje vrij, nu Julian Alaphilippe zwaar geblesseerd raakte in Luik-Bastenaken-Luik en het nog maar de vraag is of hij op tijd in vorm is voor zijn thuiswedstrijd.

Voor Jakobsen zal het zeker geen slecht nieuws zijn dat Cavendish op 6 mei start in de Giro. De ervaren Brit was vorig jaar nog goed voor vier ritzeges in de Tour de France, de wedstrijd waar Jakobsen komende zomer hoopt te debuteren. De Nederlander reed alleen twee keer de Vuelta a España: bij zijn debuut in 2019 won hij twee etappes, vorig jaar zegevierde hij zelfs drie keer en won hij het puntenklassement.

Cavendish sprintmonster in grote rondes

Met Cavendish heeft hij echter een geduchte concurrent als het om sprints in grote rondes gaat. De routinier won al negentien keer in de Giro d'Italia, staat met 34 zeges gelijk met Eddy Merckx in de Tour de France en in de Vuelta won hij vier keer, allemaal in 2010. Wat in het voordeel spreekt van Jakobsen is dat Cavendish sinds 2013 geen twee grote rondes meer reed in één seizoen. Hij koos vanaf 2014 altijd alleen voor de Tour, die hij alleen in 2019 en 2020 miste door blessureleed en vormgebrek.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws