Update | Tourselectie TotalEnergies: Boasson Hagen mee als vervanger voor zieke Rodriguez Wielrennen
Wielrennen

Update | Tourselectie TotalEnergies: Boasson Hagen mee als vervanger voor zieke Rodriguez

Update | Tourselectie TotalEnergies: Boasson Hagen mee als vervanger voor zieke Rodriguez

Peter Sagan zal vrijdag van start gaan in de Tour de France. De Slovaak wordt door zijn ploeg TotalEnergies uitgespeeld als man voor de sprints, in een selectie die verder vooral bestaat uit punchers. Edvald Boasson Hagen stelt in gesprek met TV2 dat ook hij naar Kopenhagen gaat, als vervanger van Cristian Rodriguez

Drievoudig wereldkampioen Sagan testte in de Ronde van Zwitserland, waar hij een rit won, positief op corona, maar is daar inmiddels van hersteld. Hij krijgt zijn vaste adjudanten Daniel Oss en Maciej Bodnar mee. Ook Pierre Latour haalt de ronde, na enkele lelijke valpartijen eerder dit seizoen.

Alexis Vuillermoz (Critérium du Dauphiné) en Mathieu Burgaudeau (Parijs-Nice) zullen hun kunstje van eerder dit jaar willen herhalen, terwijl Anthony Turgis vermoedelijk de kasseienrit heeft aangestipt. Cristián Rodriguez kon zich in de bergen laten zien als klimmer, maar valt ziek weg.

Boasson Hagen vertelt dat hij is opgeroepen als vervanger. 'Het voelt als een achtbaan. Ik heb maandag getraind en hoorde eerst dat ik er niet bij zat. Toen kwam ineens het belletje dat ik toch mee ga. Ik ben heel blij. Over de redenen weet ik niets, alleen dat ik dinsdag naar Denemarken moet.'

Selectie TotalEnergies Tour de France 2022

Peter Sagan
Daniel Oss
Maciej Bodnar
Mathieu Burgaudeau
Anthony Turgis
Alexis Vuillermoz
Pierre Latour
Edvald Boasson Hagen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws