Update | Jakobsen absoluut speerpunt in Tourselectie Quick Step, Sénéchal vervangt Declercq Wielrennen
Wielrennen

Update | Jakobsen absoluut speerpunt in Tourselectie Quick Step, Sénéchal vervangt Declercq

Update | Jakobsen absoluut speerpunt in Tourselectie Quick Step, Sénéchal vervangt Declercq

Julian Alaphilippe en Rémi Cavagna zullen dit jaar niet aan de start staan van de Tour de France. Beide renners zijn niet opgenomen in de selectie van Quick Step-Alpha Vinyl, waar Fabio Jakobsen de absolute kopman is.

'We hebben renners die Fabio kunnen ondersteunen, klimmers, maar ook jongens voor de ontsnappingen', doelt ploegleider Tom Steels op onder meer Kasper Asgreen, Mattia Cattaneo, Andrea Bagioli, Yves Lampaert en Mikkel Honoré. Michael Mørkøv is de lead-out van dienst en Tim Declercq was voorzien als het werkpaard. Hij testte echter positief op Covid-19 en wordt vervangen door Florian Sénéchal.

'Met deze sterke sprinttrein kunnen we Fabio, die bewezen heeft hoe snel hij is, uitspelen in de spurts en laten wennen aan de Tour', aldus Steels. 'Cattaneo is onze flexibele man voor de ontsnappingen, waarbij Bagioli en Honoré hem kunnen ondersteunen. Mikkel heeft zijn plekje in deze ploeg verdiend, terwijl Andrea een winnaar is.' Asgreen is voldoende hersteld van zijn val in de Ronde van Zwitserland om deel te nemen.

Alaphilippe krijgt meer rust van zijn ploeg

Sénéchal was eerste reserve in de ploeg, terwijl wereldkampioen Alaphilippe helemaal niet deel zal nemen. 'Dat was een zeer moeilijke beslissing', communiceert Quick Step daarover. 'Hij heeft heel hard gewerkt om terug te komen, maar hij moet op zijn best zijn voor de Tour. We willen hem meer tijd geven om te herstellen en aan zijn conditie te werken, zodat hij goed is in het tweede deel van het jaar.'

Alaphilippe zelf baalt. 'Ik ben teleurgesteld dat ik er dit jaar niet bij zal zijn, het voelt als een gemiste kans om mijn regenboogtrui niet te kunnen tonen in eigen land. Dat is verdrietig voor mij, maar ik weet dat de ploeg dit ook een moeilijke keuze vond. Ik wil ze allemaal het beste wennen en focus mij op mijn terugkeer op het hoogste niveau.'

Selectie Quick Step-Alpha Vinyl Tour de France 2022

Fabio Jakobsen
Michael Mørkøv
Andrea Bagioli
Mikkel Honoré
Florian Sénéchal
Yves Lampaert
Kasper Asgreen
Mattia Cattaneo


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws