[Update] UAE-Team Emirates maakt directe komst Fisher-Black van Jumbo-Visma bekend Wielrennen
Wielrennen

[Update] UAE-Team Emirates maakt directe komst Fisher-Black van Jumbo-Visma bekend

[Update] UAE-Team Emirates maakt directe komst Fisher-Black van Jumbo-Visma bekend

(29 juni) Het lijkt erop dat Jumbo-Visma toptalent Finn Fisher-Black kwijtraakt aan de concurrenten van UAE Team Emirates. De Nieuw-Zeelander maakt op dit moment deel uit van de opleidingsploeg van de Nederlandse formatie, maar zal naar verluidt prof worden bij de ploeg van onder meer Tadej Pogacar.

Verschillende media, waaronder Het Nieuwsblad melden het nieuws van de transfer van Fisher-Black. Die laatste website weet te melden dat Jumbo-Visma hun talent ook 'een goed voorstel' had gedaan, maar financieel niet opgewassen was tegen de contractuele voorwaarden van de Arabische ploeg. De coureur kan bij die ploeg een versterking vormen voor het al imponerende klimmersgilde.

Fisher-Black maakte onlangs nog furore in het profpeloton door als vierde te eindigen in de Baloise Belgium Tour. Daarnaast reed hij een sterk voorseizoen met overwinningen in de New Zealand Cycle Classic en de eindzege in de Istrian Spring Trophy. Ook is de coureur de huidige beloftenkampioen tijdrijden van zijn land.

Update - 21 juli 2021 (11.15 uur): Fisher-Black maakt overstap naar UAE

Wat al een tijdje in de pijplijn zat, is nu ook officieel door UAE-Team Emirates bevestigd: Finn Fisher-Black koerst vanaf aankomende zondag voor de ploeg uit de Emiraten. De Nieuw-Zeelander is blij met zijn overstap: 'Ik ben heel gelukkig. In deze ploeg heerst een speciale atmosfeer waarin ik mijzelf thuis zal voelen. Het zal tijd kosten om te wennen aan het WorldTour-niveau, maar ik hoop binnen afzienbare tijd van waarde te kunnen zijn voor de kopmannen en zelf ook voor successen te gaan', aldus Fisher-Black, die tot eind 2024 tekent.

Ploegbaas Mauro Gianetti is eveneens in zijn nopjes. 'Finn heeft enorm veel talent. Met hem willen we hetzelfde pad volgen zoals we al deden met Tadej Pogacar, Mikkel Bjerg, Brandon McNulty, Marc Hirschi, Juan Ayuso en vele anderen. We bouwen een team voor de toekomst.' Fisher-Black debuteert aankomende zondga al in de Ordizia Klasika.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws