Jumbo-Vismatalent Fisher-Black maakt indruk in Nieuw-Zeeland; wie is het en wat kan hij? IDL-producties
IDL-producties

Jumbo-Vismatalent Fisher-Black maakt indruk in Nieuw-Zeeland; wie is het en wat kan hij?

Jumbo-Vismatalent Fisher-Black maakt indruk in Nieuw-Zeeland; wie is het en wat kan hij?

Het Europese wegseizoen is nog niet begonnen, maar toch boekte Jumbo-Visma indirect in het prille 2021 al succes. Dit mag op het conto van Finn Fisher-Black geschreven worden, een Nieuw-Zeelander die namens de nationale selectie floreerde in de New Zealand Cycle Classic. In de Leiderstrui vertelt u alles wat u moet weten over dit talent.

Al in de openingstijdrit wist Fisher-Black met zijn landgenoten een slag te slaan. Voor de gelegenheid komt hij uit voor het nationale team, met wie hij de ploegentijdrit winnend wist af te ronden. In de tweede rit eindigde de beloftevolle renner van Jumbo-Visma als vierde, wat moed gaf voor de vierde etappe. De koninginnenrit naar Admiral Hill, in de heuvels van de regio Wairarapa, moest de beslissing brengen in de vijfdaagse rittenkoers.

Fisher-Black imponeerde in die koninginnenrit op zaterdag. Met zeven seconden voorsprong sloeg hij een dubbelslag. Met alleen nog een criterium op het programma op de laatste dag, leek er weinig meer te kunnen gebeuren voor het talent. Het liep echter anders: na een slijtageslag bleef slechts een klein groepje renners over. Fisher-Black zat nog bij de groep, maar gelegenheidsploeggenoot Corbin Strong bleek een stukje sneller. Hij veroverde genoeg bonificatieseconden om de leiderstrui over te nemen.

Toch vonden wij het een mooi moment om kennis te maken met deze jonge coureur. De 19-jarige renner, geboren in Benenden, woont grote delen van het jaar in Europa, net als landgenoot George Bennett. De zus van Fisher-Black is eveneens profwielrenster. Niamh werd vijftiende op het jongste WK en geldt als een groot talent in het vrouwenpeloton. De komende twee jaar komt ze uit voor SD Worx, net als Jumbo-Visma een Nederlandse formatie.

Fisher-Black went aan Europa

'In het begin was het best zwaar in Europa', legde Finn na zijn komst naar Jumbo-Visma uit. 'Toch raak ik wel gewend aan de gewoontes hier en het is leuk om andere invloeden te ervaren. Daarnaast zijn er maar weinig leeftijdsgenoten die zowel mogen reizen als ik. Daar ben ik erg dankbaar voor.' Fisher-Black mocht afgelopen jaar al ruiken aan het profbestaan tijdens zijn stageperiode bij het 'grote' Jumbo-Visma. Hij reed onder meer de Ronde van Burgos en de Omloop van het Hagenland.

Fisher-Black zet momenteel zelfs zijn ambities op de baan voorzichtig aan de kant voor een carrière op de weg. Hij zou graag eens Strade Bianche rijden, maar zijn droomkoers is toch écht de Tour. 'Door die wedstrijd maakte ik voor het eerst kennis met het wielrennen. Ik keek er tijdens mijn jeugd altijd naar. Het zou een droom zijn die uitkomt om die wedstrijd te winnen.'

Door: Tom van der Salm - t.vandersalm@indeleiderstrui.nl


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws