Update V | Colbrelli had hartritmestoornis, oorzaak moet nog vastgesteld worden Wielrennen
Wielrennen

Update V | Colbrelli had hartritmestoornis, oorzaak moet nog vastgesteld worden

Update V | Colbrelli had hartritmestoornis, oorzaak moet nog vastgesteld worden

(21 maart 2022) Heftig nieuws vanuit de Ronde van Catalonië: volgens het Spaanse Teledeporte zou Sonny Colbrelli na de finish van de eerste etappe in elkaar zijn gezakt. Er zou door de medische hulpverlening een hartmassage zijn uitgevoerd. Vanuit zijn ploeg Bahrain Victorious is nog niets bevestigd.

De Italiaan van Bahrain Victorious werd in de sprint nog tweede achter Michael Matthews. Na de streep ging het naar verluidt helemaal verkeerd. Colbrelli zou volgens de berichtgeving naar het ziekenhuis zijn gebracht. Er gaan geluiden dat hij op dat moment weer bij bewustzijn was, maar dit is niet bevestigd.


Update I - 21 maart 2022 (18.15 uur): Bahrain-Victorious bevestigt dat Colbrelli bij bewustzijn is

Bahrain Victorious heeft aan Velonews laten weten dat Sonny Colbrelli bij bewustzijn is en kan praten. De Italiaan is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij verdere onderzoeken zal ondergaan. Bahrain Victorious komt later in de avond nog met een update over de situatie van haar renner.

Update II - 21 maart 2022 (18.50 uur): Bahrain Victorious: 'Colbrelli in stabiele toestand'

In een update heeft Bahrain Victorious informatie gegeven over de situatie van Sonny Colbrelli. De Italiaan zou naar verluidt vlak na de finish van de openingsetappe van de Ronde van Catalonië in elkaar zijn gezakt. Er werd ook gesproken over een mogelijke reanimatie. In de persverklaring laat de WorldTour-ploeg zich hier niet over uit. 'Na de sprint van de eerste etappe in de Ronde van Catalonië raakte Colbrelli bewusteloos. Hij onderging daarna medische assistentie, waarna hij in stabiele toestand naar het ziekenhuis Hospital Universitari de Girona werd gebracht om zijn toestand verder te onderzoeken.' De ploeg sluit haar bericht af met het bedanken voor de hulp van de organisatie en de medische hulpverlening.

Update III - 22 maart 2022 (08.05 uur): Colbrelli reageert op enkele steunbetuigingen

Sonny Colbrelli heeft vanuit het ziekenhuis gereageerd op enkele steunbetuigingen die hij via sociale media ontving. Zo verschenen op Instagram onder verschillende berichten van wielrenners antwoorden van de Europees kampioen wielrennen.

Michael Matthews, ritwinnaar van de etappe in de Ronde van Catalonië waarbij Colbrelli in elkaar zakte, had zijn collega veel beterschap toegewenst. 'Heel erg bedankt', klonk het vanuit het account van de Italiaan, met daarbij drie vuist-emoji's. 'En ook nog gefeliciteerd.'

Een officieel statement van de organisatie van de Ronde van Catalonië bevestigde dat Colbrelli door middel van een defibrillator gereanimeerd is. Het communiqué beschrijft dat de renner stuiptrekkingen kreeg bij het buiten bewustzijn raken, die leidden tot een hartstilstand.

Update IV - 22 maart 2022 (09.45 uur): Bahrain Victorious: 'Geen aangetaste functies bij Colbrelli'

Sonny Colbrelli zal dinsdag verdere tests ondergaan om erachter te komen wat het incident uit de eerste etappe van de Ronde van Catalonië veroorzaakt heeft. Dat laat zijn ploeg Bahrain Victorious de ochtend na het voorval weten via sociale media.

Het goede nieuws is dat de eerste harttesten bij de wielrenner niet hebben uitgewezen dat er functies in zijn lichaam zijn aangetast. Nadat hij was overgebracht, zou de renner zich 'oké' hebben gevoeld. Van het moment zelf, zou hij naar eigen zeggen niets meer kunnen herinneren. 'Ik weet enkel nog dat ik na de finish gestopt ben, een flesje wat had aangenomen en dat ik dan ingestort ben', vertelt hij bij La Gazzetta dello Sport.

Op dit moment herstelt Colbrelli verder in het ziekenhuis van Girona, waar hij contact heeft met familie en vrienden. Zijn ploeg zal later met meer updates rond zijn gezondheid komen.

Update V - 22 maart 2022 (17.25 uur): Oorzaak hartritmestoornis Colbrelli moet nog vastgesteld worden

Bahrain Victorious heeft dinsdagmiddag een nieuwe update gegeven over de medische toestand van hun Sonny Colbrelli. 'De Italiaan leed aan een onstabiele hartritmestoornis waarvoor defibrillatie nodig was. De oorzaak moet nog worden vastgesteld en Colbrelli zal morgen verdere tests ondergaan in het Hospital Universitari de Girona.'

'Het team wil Borja Saenz de Cos – verpleegkundige bij Sistema d'Emergencies Mediques (Catalaanse Emergency Service) – bedanken voor zijn snelle hulp bij de finish gisteren en voor het ondersteunen van onze medische staf bij het beheer van het incident. De klinische situatie van Sonny Colbrelli is goed en we wensen hem een ​​spoedig herstel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws