Update | Valverde streept ook Ruta del Sol weg en komt pas eind februari weer in actie Wielrennen
Wielrennen

Update | Valverde streept ook Ruta del Sol weg en komt pas eind februari weer in actie

Update | Valverde streept ook Ruta del Sol weg en komt pas eind februari weer in actie

(10 februari 2022) Alejandro Valverde zal deze week niet zijn opwachting maken in de Vuelta a Murcia en de Clasica de Almeria. De 41-jarige Spanjaard is bezig aan zijn laatste jaar als prof en daarin kon een wedstrijd in zijn regio niet ontbreken. Movistar houdt hem echter uit beide wedstrijden, vanwege een coronabom die ontplofte in Valencia.

De Ronde van Valencia mag, enkele dagen na de finish, genoemd worden als een enorme brandhaard als het gaat om Covid-19. Tijdens de koers stapten Team BikeExchange-Jayco, Team DSM en Jumbo-Visma al vroegtijdig af door besmettingen binnen het team. Bij andere teams leek het Covid-monster weg te blijven, totdat na de Ronde van Valencia bleek dat veel renners alsnog positief testten.

Trek-Segafredo besloot al om de ploeg die in Valencia actief was, even niet te laten koersen. Zodoende doen onder meer Giulio Ciccone en Antwan Tolhoek niet mee aan de Tour de la Provence. Movistar neemt eenzelfde maatregel, wat ervoor zorgt dat Valverde één van de renners is die even niet mag racen. Daardoor gaat er een streep door de Vuelta a Murcia, die op zaterdag start. De Clasica de Almeria wordt zondag verreden.

Update - 15 februari 2022 (17.00 uur): Valverde pas eind februari weer in actie

Alejandro Valverde moet na de Vuelta a Murcia en Clasica de Almeria ook de Ruta del Sol missen. De Spaanse kopman van Movistar kampt nog altijd met corona en wordt daarom niet opgesteld door zijn ploeg. Andermaal een zware dobber voor de routinier, die in zijn laatste jaar de wedstrijden rijdt die hem het meest aan het hart liggen. Hij won de Ruta del Sol maar liefst vijf keer in zijn carrière.

Valverde heeft met Movistar zijn programma wat moeten omgooien en zal naar alle waarschijnlijkheid weer koersen in Gran Camiño, eind februari. Deze Spaanse rittenkoers wordt van 24 tot en met 27 februari gereden en heeft met Movistar, Cofidis, EF Education-EasyPost en Israel-Premier Tech vier WorldTour-ploegen aan het vertrek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws