Pogacar en Dumoulin houden maar beter rekening met Oman-winnaar Hirt: 'In de vorm van m'n leven' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar en Dumoulin houden maar beter rekening met Oman-winnaar Hirt: 'In de vorm van m'n leven'

Pogacar en Dumoulin houden maar beter rekening met Oman-winnaar Hirt: 'In de vorm van m'n leven'

Jan Hirt won in 2016 de Ronde van Oostenrijk, inclusief één etappe. Verder zagen we de Tsjechische klimmer vooral vaak in kopgroepen. Winnen deed hij in de afgelopen jaren nooit, totdat hij de afgelopen week neerstreek in Oman en de eindzege pakte. Een eye-opener voor de 31-jarige Hirt, die in de voorlaatste etappe bergop indruk maakte.

Hirt greep in de vijfde etappe de macht door op de steile Green Mountain weg te rijden van de andere klassementsrenners. Hij zette de meeste van hen op meer dan een minuut en greep zo de leiderstrui. In de slotrit was het sprinten geblazen en dus kwam de eindzege niet meer in gevaar. 'Het was een geweldig gevoel om gisteren mijn handen in de lucht te steken, voor het eerst in zes jaar. Het klassement is een geweldige bonus', zo stelt hij vast in een persbericht van zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert.

De Belgische ploeg nam Hirt in 2021 over van CCC Team. Ook reed hij in zijn carrière voor Astana, het procontinentale CCC Sprandi Polkowice en het continentale Leopard - Trek. Bij Intermarché-Wanty-Gobert heeft hij zichzelf echter helemaal gevonden. 'Ik ben in de beste vorm van mijn leven en heb hier een hernieuwde liefde voor fietsen gevonden. Ik heb wat tijd nodig gehad om me aan te passen na een lastige corona-tijd, maar eind vorig seizoen haalde ik mentaal en fysiek al een goed niveau.'

Hirt treft Pogacar en Dumoulin in UAE Tour

Die lijn heeft hij doorgetrokken, getuige zijn uitstekende benen in de Tour of Oman. Hirt trekt nu door naar de UAE Tour, die op 20 februari van start gaat. En waarom zou hij daar niet opnieuw voor het klassement gaan? De tegenstand zal met renners zoals Tadej Pogacar, Tom Dumoulin en Adam Yates wel een stukje hoger liggen. 'Ik ben het seizoen vol vertrouwen begonnen en hoop nog lang van deze goede vorm te profiteren. Ik kijk nu al uit naar de UAE Tour', aldus Hirt, die we alvast zullen opschrijven als outsider voor een mooie klassering.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws