Update | Velasco ontsnapt aan serieuze blessures na val op gezicht in Veneto Classic Wielrennen
Wielrennen

Update | Velasco ontsnapt aan serieuze blessures na val op gezicht in Veneto Classic

Update | Velasco ontsnapt aan serieuze blessures na val op gezicht in Veneto Classic

(15 oktober 2023) Het wielerjaar 2023 zit er zo goed als op, maar voor Simone Velasco duurde het seizoen net iets te lang. De 27-jarige Italiaan ging zondag in de Veneto Classic hard onderuit in een afdaling en moest met flink hoofdletsel naar het ziekenhuis worden gebracht.

Velasco, vooraf aangemerkt als één van de outsiders voor een goed resultaat, reed een goede koers, totdat het noodlot toesloeg. In een afzink ging hij hard tegen de grond en viel hij op zijn hoofd. Daarbij liep hij 'licht hersentrauma en gezichtsletsel' op, meldt Astana in een kort statement.

In het ziekenhuis werd Velasco meteen onderworpen aan allerlei tests, waarvan de updates ongetwijfeld snel zullen volgen. Een droevig einde voor de renner, die in 2023 nog de revelatie bleek van Astana. Hij won een rit in de Ronde van Valencia, reed een sterk Ardens klassieker-blok, toonde zich aanvallend in de Giro d'Italia en werd in juni Italiaans kampioen op de weg.

In zijn prachtige groen-wit-rode trui reed hij vanaf de Vuelta a Castilla y Leon in juli (waar hij vijfde werd) louter nog eendagskoersen. Daarin presteerde hij andermaal uitstekend, met knappe ereplaatsen in Circuito de Getxo (derde), GP Montréal (vijfde) en Trofeo Matteotti (tweede). Bij het WK Gravel werd hij vorige week nog zevende, alvorens hij vijfde werd in de Serenissima Gravel.

Update - 15 oktober 2023 (20.30 uur): Velasco ontsnapt aan serieuze blessures

Astana-Qazaqstan heeft zondagavond een update over de situatie van Italiaans kampioen Simone Velasco gegeven. In het ziekenhuis zijn wonden aan zijn lip, kin en scheenbeen gehecht. Verder zijn ook twee snijtanden gedeeltelijk afgebroken. Velasco hield geen serieuze verwondingen over aan zijn harde valpartij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws