[Update] Zorgen om knie Jakobsen na valpartij: 'Hij is geraakt aan de patellapees' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Zorgen om knie Jakobsen na valpartij: 'Hij is geraakt aan de patellapees'

[Update] Zorgen om knie Jakobsen na valpartij: 'Hij is geraakt aan de patellapees'

Fabio Jakobsen heeft op moeten geven in de Heistse Pijl na een valpartij. De renner van Deceuninck-Quick-Step leek op het eerste gezicht oké, zijn ploeg maakte bekend dat ze later met een update komen.

De rappe man van Deceuninck-Quick-Step ging als één van de topfavorieten van start in de Belgische eendagskoers, maar kwam door een nog onbekende oorzaak ten val in de wedstrijd. Op vijftig kilometer van de meet zwaaide de Nederlander vervolgens af.

Jakobsen is in volle voorbereiding op de Vuelta, die op 14 augustus van start gaat in Burgos. De Nederlander, vorig jaar slachtoffer van een zware crash in de Ronde van Polen, won onlangs twee ritten in de Tour de Wallonie. Hopelijk voor Jakobsen en zijn ploeg vallen de verwondingen van de val mee, zodat hij zijn voorbereiding op de Vuelta kan voortzetten.

Update - 3 augustus 2021 (09.00 uur): Zorgen om knie Jakobsen

Bij Deceuninck-Quick-Step zijn er enige zorgen om de knie van Fabio Jakobsen, nadat de sprinter bij een valpartij de Heistse Pijl moest verlaten. Dat vertelt ploegbaas Patrick Lefevere aan Het Nieuwsblad. 'Fabio is geraakt aan de patellapees en dan is onze ploegdokter Yvan Vanmol altijd bezorgd', laat hij weten. 'Hij doet nu aan aquatraining en behandelt zijn knie met ijs. Hij moet klaar geraken.'

De ploeg houdt de situatie rond de knie van Jakobsen om die reden goed in de gaten. Normaal gesproken staat de Nederlander over twee weken al aan de start van de Vuelta a España.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws