Urán na voltooien trilogie: 'Je moet altijd gemotiveerd blijven en de hoop niet opgeven' Wielrennen
Wielrennen

Urán na voltooien trilogie: 'Je moet altijd gemotiveerd blijven en de hoop niet opgeven'

Urán na voltooien trilogie: 'Je moet altijd gemotiveerd blijven en de hoop niet opgeven'

Rigoberto Urán heeft de zeventiende etappe in de Vuelta gewonnen. Nadat hij in zijn inmiddels lange carrière al één rit in de Tour de France en twee ritten in de Giro wist te winnen, maakt hij nu de welbekende 'hattrick' compleet. 'Je moet er altijd in blijven geloven', aldus de Colombiaan in het flashinterview.

Dit is het succes waar ik naar op zoek was. Het is altijd mooi om een rit te winnen en zeker in de Vuelta. Ik ging er al een tijdje naar op zoek', aldus de 35-jarige renner uit Urrao, die Quentin Pacher en Jesús Herrada in de spring bergop versloeg. 'Ik had al zeges in de Giro en in de Tour, maar dit geeft me heel veel vreugde', vervolgt hij.

'Deze overwinning doet me goed, omdat deze etappe extra speciaal en belangrijk voor mij is. Ik wil mijn ploeg en mijn familie bedanken. Die hebben dit allemaal mogelijk gemaakt voor mij. Zij zijn altijd in mij blijven geloven. Ik ben zeer gelukkig', benadrukt hij. 'Ik wil echt tegen iedereen dankjewel zeggen, ook naar mijn manager', spreekt hij zijn dank andermaal uit.

Urán pleit voor een positieve mindset

In de finale moest Urán wat extra geven om de aanstormende Pacher achter zich te houden. 'Hij kwam opeens heel erg snel. Het is sowieso erg lastig tegen Herrada en Pacher. Soler is ook een gevaarlijke klant', looft hij zijn medevluchters. Op 300 meter van de finish plaatste Urán zijn aanval. 'Ik wist dat ik op dat moment moest aangaan. Het is prachtig voor mijn carrière en ook voor mijn land Colombia', vervolgt hij.

Urán heeft gedurende deze Vuelta altijd een positieve mindset gehouden. 'Soms zijn de resultaten echt heel ver weg. Maar iedere dag moet je wakker worden met een goede attitude en met een gelukkig gevoel. Verlies nooit je hoop. Als je er niet in slaagt, moet je het maar opnieuw proberen', stelt de sympathieke EF-renner aanmoedigend.

Urán doet door zijn ritzege vanuit de vroege vlucht ook goede zaken in het algemeen klassement, zijn belangrijkste doel voorafgaand aan de Vuelta. Hij stijgt van plek 12 naar plek 9, op 9 minuten en 33 seconden van klassementsleider Evenepoel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws