Uttrup Ludwig wil leiderstrui veiligstellen: 'Als wielrenster beschik je over killersinstinct' Wielrennen
Wielrennen

Uttrup Ludwig wil leiderstrui veiligstellen: 'Als wielrenster beschik je over killersinstinct'

Uttrup Ludwig wil leiderstrui veiligstellen: 'Als wielrenster beschik je over killersinstinct'

Cecilie Uttrup Ludwig knalde Marianne Vos zaterdag uit de leiderstrui in de Tour of Scandinavia. De renster van FDJ-Suez-Futuroscope deed dat door de koninginnenrit op haar naam te schrijven, waarin ze Liane Lippert te snel af was. Met een glimlach van oor tot oor blikte ze na de rit terug op haar triomftocht.

'Mijn ploeggenoten hebben geweldig werk verricht. Ze hielden me voorin en hebben me altijd beschermd', opent een blije Uttrup Ludwig op Twitter. De etappe werd uiteindelijk beslist op de slotklim naar Norefjell. 'Mijn ploeg verrichte een volledige lead-out richting de beklimming. Emilia (Fahlin, red.) bepaalde het tempo in het begin, ze wordt nog eens een klimmer. Ook Stine (Borgli, red.) heeft een flinke poos hard gereden. Zij geloofden echt in mij.'

Met nog zo'n drie kilometer te fietsen werd er volop aangevallen, waarna Uttrup Ludwig en Lippert samen vooraan geraakten. 'Vanaf dat punt ben ik all out gegaan. Daarna mocht ik de overwinning in ontvangst nemen, dus het was een hele mooie dag', vertelt de Deense tevreden. Uttrup Ludwig mocht tevens de leiderstrui in ontvangst nemen, aangezien Marianne Vos pas op bijna drie minuten binnenkwam.

Uttrup-Ludwig klaar om leiderstrui te verdedigen

Zondag mogen de rensters nog één keer hun nummers opspelden in de laatste etappe. De opdracht voor Uttrup Ludwig is duidelijk. 'Ik wil de trui verdedigen. Het gaat een zwaar gevecht worden, maar ik kijk ernaar uit. De ploeg is er klaar voor, we willen deze trui mee naar huis nemen. Als wielrenster beschik je over een killersinstinct en wil je gewoon winnen.'

Ik wil vooral winnen voor mijn ploeggenoten', gaat Uttrup-Ludwig verder. Zij hebben het vandaag (zaterdag, red.) en de andere dagen heel goed gedaan. Het zou een mooie beloning voor ze zijn. Ik denk dat we vanavond champagne gaan drinken', sluit de 26-jarige renster met een lach af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws