Valgren geeft zichzelf de schuld na zware val met gevolgen: 'Sorry voor het nemen van risico's' Wielrennen
Wielrennen

Valgren geeft zichzelf de schuld na zware val met gevolgen: 'Sorry voor het nemen van risico's'

Valgren geeft zichzelf de schuld na zware val met gevolgen: 'Sorry voor het nemen van risico's'

Michael Valgren Hundahl zal dit jaar niet van de partij zijn tijdens de Tour de France. De renner van EF Education-EasyPost kwam ten val in de slotrit van de Route d'Occitanie en is te ernstig geblesseerd geraakt.

De ploeg van Valgren maakte het nieuws van de valpartij zelf bekend via sociale media. Daar werd geschreven dat de Deense coureur na zijn crash afgevoerd werd naar het ziekenhuis, waar hij verschillende medische tests moest ondergaan. Later op de avond kwam zijn ploeg met een update: Valgren heeft zijn heup ontwricht, zijn bekken gebroken en een knieblessure opgelopen.

Ploegleider Matti Breschel liet tegenover TV2 al kwijt dat de Tour de France er niet meer inzit voor Valgren. Hoewel de Tourselectie van EF nog niet vast stond, leek de voormalig winnaar van onder meer de Omloop Het Nieuwsblad een grote kans te maken op deelname. Voor hem zou het een unieke kans geweest zijn om in een grote ronde te kunnen starten in zijn thuisland, daar de ronde dit jaar vertrekt vanuit Kopenhagen.

Valgren: 'Ben over de limiet gegaan'

De Deen kwam zelf later op de avond met een reactie vanuit het ziekenhuis. 'Twee weken geleden kreeg ik covid en nu een zware val. Het was mijn eigen fout, sorry voor het nemen van risico's. Ik wilde mijzelf laten zien richting de Tour de France en ben over de limiet gegaan, waarbij ik gelukkig niemand heb meegenomen in mijn val. Ik wil iedereen bedanken voor de support!'

De organisatie van de Franse rittenkoers liet via Twitter nog weten dat Taj Jones (Israel-Premier Tech) stopte om Valgren te helpen, waarna de ronde-arts en zijn helpers het konden overnemen.

Valgren geeft zichzelf de schuld na zware val met gevolgen: 'Sorry voor het nemen van risico's'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws