Pogacar zet puntjes op de e van Slovenië: 'We hebben geen risico's genomen' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar zet puntjes op de e van Slovenië: 'We hebben geen risico's genomen'

Pogacar zet puntjes op de e van Slovenië: 'We hebben geen risico's genomen'

Tadej Pogacar had zijn antwoord op de Jumbo-Visma-dominatie in het Critérium du Dauphiné klaar: de Sloveen liet in vijf dagen Ronde van Slovenië zien dat hij klaar is voor de Ronde van Frankrijk.

Na het gunnen van twee ritzeges aan Rafal Majka en een etappe voor zichzelf liet hij er ook in de slotrit geen gras over groeien: Pogacar spurtte een steile heuvel op tien kilometer van de finish op, waarna enkel Matej Mohoric kon volgen. In de afzink sloot ook Majka nog aan, die een lead-out voor zijn kopman verzorgde.

Mohoric ging van ver aan, maar Pogacar wist zijn landgenoot op de meet te remonteren en boekte zo zijn tweede ritzege en de eindoverwinning in de ronde van zijn land. 'Het doel was om de leiderstrui te verdedigen' vertelde hij na afloop via de kanalen van zijn team.

Pogacar: 'Wilde het team terugbetalen'

'Het ging hard bergop en er vielen wat gaten, waardoor ik een tegenaanval deed om simpelweg zo snel mogelijk bij de top te komen', verklaarde Pogacar. 'We bleven met drie over, maar namen niet te veel risico's in de afdaling.' Ook Mohoric, toch een gekende waaghals, verklaarde eerder deze week al dat hij niet te gek zou doen in de afdalingen.

'Zodoende werd het een sprint', vervolgde Pogacar. 'Ik wilde graag mijn best doen om het hele team terug te betalen voor het geweldige werk dat ze deze week gedaan hebben.' En dat lukte, want met vier ritzeges en een 1-2 in het eindklassement is de ploeg uit de Emiraten meer dan klaar voor de Tour.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws