Valgren overtreft zichzelf met winst in 'klimkoers' Toscane: 'En ben geen klimmer' Wielrennen
Wielrennen

Valgren overtreft zichzelf met winst in 'klimkoers' Toscane: 'En ben geen klimmer'

Valgren overtreft zichzelf met winst in 'klimkoers' Toscane: 'En ben geen klimmer'

Michael Valgren boekte woensdag zijn eerste overwinning van het seizoen met de Ronde van Toscane. De Deen wist het overtal van zijn ploeg EF Education-Nippo perfect uit te spelen met een aanval in de finale. Na afloop toonde Valgren zich verbaasd dat hij deze zware Italiaanse eendagskoers kon winnen.

‘Deze overwinning was veel zwaarder dan die in de Amstel Gold Race (won Valgren in 2018, red.)’, vertelt Valgren in het flashinterview. ‘Dit is een klimkoers en ik ben geen klimmer. Ik moest echt diep gaan om de beklimmingen überhaupt te overleven, dus dit was absoluut zwaarder dan de Amstel Gold Race die ik won.’ De Deen had echter wel de nodige parcourskennis. ‘Al moet ik wel zeggen dat ik de Monte Serra kende. Mijn eerste jaar als prof woonde ik in Luca, hier vlakbij. Ik vind het een mooie klim, dus het was leuk om erbij te zijn en er te vechten voor de winst.’

Valgren won door in de finale solo weg te rijden uit een elitegroep. Zijn aanval slaagde mede door de aanwezigheid van twee van zijn ploeggenoten, Sergio Higuita en Neilson Powless. ‘Op zes kilometer van het einde wist ik dat ik zou winnen. Ik had toen vijftig seconden voorsprong, ik wist dat het genoeg was. Ik moet ook mijn team bedanken. Het was onze tactiek om de koers hard te maken. In de finale waren we superieur aan onze tegenstanders en konden we het numerieke overtal uitspelen. Ik heb een sterke ploeg gezien en prijs mezelf gelukkig met fantastische teamgenoten’, blikt Valgren uitgebreid terug in gesprek met Spaziociclismo.

Valgren: 'Stilaan hoop ik terug te keren op mijn niveau van 2018'

Valgren hoopt dat de overwinning in Toscane een stap is in het terugvinden van de conditie die hij had in zijn topjaar 2018, toen hij naast de Amstel ook de Omloop Het Nieuwsblad won. ‘Stilaan hoop ik terug te keren op mijn niveau van 2018. Iedere wedstrijd voel ik me beter en beter. Daar moet ik de ploeg echt voor bedanken, ik ben hier perfect op mijn plek. Ik hoop nu op een goed seizoenseinde. Eerst op het WK met Denemarken, waar we een zeer sterk en ambitieus team hebben. Daarna wil ik een hoofdrol spelen in Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws