Hirschi na dubbelslag in Luxemburg: ‘Trui verdedigen in de tijdrit wordt superlastig’ Wielrennen
Wielrennen

Hirschi na dubbelslag in Luxemburg: ‘Trui verdedigen in de tijdrit wordt superlastig’

Hirschi na dubbelslag in Luxemburg: ‘Trui verdedigen in de tijdrit wordt superlastig’

Marc Hirschi greep woensdag de macht in de Ronde van Luxemburg met een knappe overwinning. Op de slotklim van de tweede etappe viel hij aan en de Zwitser wist uiteindelijk solo over de finish te komen. De renner van UAE Team Emirates nam met die prestatie de leiderstrui over van João Almeida.

‘Het was een lange en zware dag, vooral door de regen’, blikt Hirschi terug in het flashinterview. ‘We deden de laatste klim drie keer en vanaf de eerste keer vol gas. Om hier solo te winnen is heel mooi en geeft een fijn gevoel.’

Dat Hirschi iedereen eraf kon rijden, kwam voor hem als een verrassing. Toen Groupama-FDJ tijdens de eerste passage van de klim hard doortrok, voelden mijn benen eigenlijk niet zo sterk.’ Hirschi sprak zichzelf vervolgens moed in. ‘Ik zei tegen mezelf: gewoon alles geven. Op de laatste klim kon ik vervolgens een gat slaan. Daarna trok ik vol door, want ik had niets te verliezen.’

Hirschi vreest Almeida in tijdrit

Naast de ritzege nam Hirschi dus ook de leiderstrui over. ‘Het is erg mooi dat ik ook het geel kon overnemen’, vertelt hij. De Zwitser verwacht echter niet dat hij de trui zal kunnen behouden. ‘Het gaat superlastig worden om de trui te verdedigen in de tijdrit. Almeida is namelijk een heel sterke tijdrijder. Ik ga er echter alles aan doen.’ De tijdrit wordt vrijdag verreden en is ruim 25 kilometer lang. Eerst wacht de renners echter nog de derde etappe, een rit van 189 kilometer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws