Valse start voor Oomen bij Lidl-Trek: Nederlander moet opgeven met blessure in Ronde van de Algarve Wielrennen
Wielrennen

Valse start voor Oomen bij Lidl-Trek: Nederlander moet opgeven met blessure in Ronde van de Algarve

Valse start voor Oomen bij Lidl-Trek: Nederlander moet opgeven met blessure in Ronde van de Algarve

Sam Oomen stapt in de derde etappe van de Ronde van de Algarve niet meer op. De Nederlander viel donderdag in de tweede etappe op zijn knie en heeft daar te veel last van, meldt zijn ploeg Lidl-Trek via de officiële kanalen.

'Helaas zal Sam niet meer starten vandaag. Hij was betrokken bij een valpartij en heeft daardoor last van zijn knie. Beterschap, Sam!', zo luidt de verklaring. De Ronde van de Algarve was de derde koers van Oomen in de kleuren van Lidl-Trek, nadat hij afgelopen winter overkwam van Visma | Lease a Bike. Hij reed eerder al de Ronde van Valencia en de Figueira Champions Classic.

Oomen is niet de enige die in de eerste twee dagen al tegen het asfalt ging. Op dag één werd er ook hard gevallen en daar was vooral BORA-hansgrohe de dupe van. Alexander Hajek startte niet meer op dag twee, net als Gonçalo Amado van Tavfer-Ovos Matinados-Mortágua. Marco Haller (ook van BORA) liep een knieblessure op, maar besloot wel door te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws