Valter reageert op ontstane commotie rondom Jumbo-Visma: 'Ook Roglic is blij met eindzege Kuss' Wielrennen
Wielrennen

Valter reageert op ontstane commotie rondom Jumbo-Visma: 'Ook Roglic is blij met eindzege Kuss'

Valter reageert op ontstane commotie rondom Jumbo-Visma: 'Ook Roglic is blij met eindzege Kuss'

De heren van Jumbo-Visma kwamen de negentiende etappe in de Vuelta a España, die uiteindelijk werd gewonnen door Alberto Dainese van Team DSM-firmenich, zonder kleerscheuren door. Attila Valter, de enige Hongaarse killer bee, deed na afloop van de rit zijn verhaal van de dag uit de doeken tegenover Eurosport.

'De vibe binnen de ploeg is echt heel anders dan de sociale media iedereen doen geloven', steekt de 25-jarige meesterknecht van wal, waarmee hij indirect de her en der voor waarheid aangenomen 'interne strijd' afdoet als zijnde niet waar. 'Er is de voorbije dagen nooit sprake geweest van hard feelings. We hebben het altijd bijzonder goed met elkaar kunnen vinden.'

'Het is tegelijkertijd toch ook volkomen logisch dat een groot kampioen als Roglic altijd wil winnen?'

Naar eigen zeggen heeft Valter zelf nog wat tijd nodig om écht te beseffen wat de Nederlandse succesformatie tentoongesteld heeft in de Spaanse rittenkoers. 'Of je nu wel of geen fan bent van Jumbo-Visma, we hebben wel geschiedenis geschreven. 'Er zijn natuurlijk wel verschillende meningen omtrent hetgeen we laten zien en de manier waarop we het showen, maar ik ben simpelweg gewoon beretrots dat ik onderdeel mag uitmaken van dit team. Het is echt geweldig om met acht supergemotiveerde jongens op deze wijze de ronde te beleven.'

'Als je door Twitter scrolt, raak je op een gegeven moment wel geïrriteerd', gaat Valter verder over de ontstane commotie omtrent Sepp Kuss, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard. 'Ik had dat eigenlijk niet moeten doen. Ik heb er eerlijk gezegd ook wel een beetje spijt van, want er zijn gewoon te veel meningen. Maar vanaf de buitenkant is het natuurlijk makkelijk oordelen', is hij kritisch. 'Ik denk dat we als ploeg echt wel hebben laten zien dat we zowel Sepp, Primoz als Jonas de eindzege gunden. Het is tegelijkertijd toch ook volkomen logisch dat een groot kampioen als Roglic altijd wil winnen? Dat is uiteraard een dilemma. Ik begrijp het vanuit beide kanten. Maar ik denk dat iedereen, ook Primoz, heel blij is met de aanstaande eindoverwinning van Sepp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws