Van Aert dient Planckaert van repliek: 'Duidelijk dat ik bij Jumbo-Visma alle vrijheid krijg die ik wil' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert dient Planckaert van repliek: 'Duidelijk dat ik bij Jumbo-Visma alle vrijheid krijg die ik wil'

Van Aert dient Planckaert van repliek: 'Duidelijk dat ik bij Jumbo-Visma alle vrijheid krijg die ik wil'

Wout van Aert heeft op de rustdag een antwoord gegeven op de kritiek die zijn ploeg Jumbo-Visma uit Belgische hoek kreeg. Eddy Planckaert stelde in Vive le Vélo dat Van Aert met een volledige ploeg tot zijn beschikking al vijf of zes ritten had kunnen winnen in deze Tour de France.

Planckaert was zaterdagavond te gast in het praatprogramma van Karl Vannieuwkerke, waarin hij het volgende zei: 'Eigenlijk moet hij een volledige ploeg krijgen. Hij kan gewoon elk jaar zeker vijf of zes ritten winnen in de Ronde van Frankrijk. Hinault en Merckx (Bernard en Eddy, red.) vertelden het onlangs nog dat wanneer hij nog een paar kilo scherper staat er misschien wel meer in zit dan ritten winnen. Als het parcours niet te zwaar is en er zitten een paar tijdritten in dan durf ik niets te voorspellen.’

Van Aert: 'Verdienste van de ploeg dat ik de ritzeges heb'

Van Aert zelf gaf daar voor de rit van zondag al een korte reactie op, maar kwam er in gesprek met Sporza op de rustdag nog eens op terug. 'Met een volledige ploeg in dienst die iets minder is, had ik misschien geen rit gewonnen', stipt hij de sterkte van Jumbo-Visma aan. 'Het is de verdienste van de omkadering en de ploegmaats dat ik de ritzeges heb en het groen en het geel mag en mocht dragen.'

'Er is veel over gediscussieerd of ik genoeg vrijheid zou krijgen', gaat Van Aert verder op de meningen van mensen in en rondom het peloton. 'Het is duidelijk dat ik alle vrijheid krijg die ik wil hebben in deze ploeg. Ik voel me hier fantastisch', zo drukt hij zijn blijdschap bij de Nederlandse formatie uit.

'Wanneer mijn Tour dan geslaagd is? Als ik de groene trui kan behouden. En als ik een tweede wens mag doen: het geel in Parijs voor de ploeg', aldus Van Aert.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws