Jumbo-Visma met 'extreem hoge' ambities, maar: 'Roglic herstelt nog niet zoals we zouden willen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma met 'extreem hoge' ambities, maar: 'Roglic herstelt nog niet zoals we zouden willen'

Jumbo-Visma met 'extreem hoge' ambities, maar: 'Roglic herstelt nog niet zoals we zouden willen'

Hij moest er even op wachten, maar vanaf maandag kan Merijn Zeeman zijn ploeg eindelijk weer in real life aanmoedigen. De ploegleider van Team Jumbo-Visma moest de start van de Tour de France missen wegens een coronabesmetting en reisde zodoende pas later af naar Frankrijk. De aspiraties zijn er bij Zeeman in elk geval niet minder op geworden, terwijl ook Grischa Niermann uitkijkt naar de komende weken.

Noodgedwongen moest Zeeman het eerste deel van de Tour vanuit zijn zetel volgen. Niet de start waarop hij gehoopt had natuurlijk, al bracht het ook de nodige voordelen met zich mee. 'Je voelt de spanning veel minder als je niet in de hectiek van de koers zit, maar thuis zie je het grotere geheel beter. Zo heeft het strategisch nog wel een meerwaarde gehad', legt hij aan het ANP uit.

Voor de geel-zwarte formatie is de eerste week niet slecht verlopen, wat Zeeman zeker kan beamen. 'Het gaat geweldig, maar onze ambities zijn ook extreem hoog.' Met name Wout van Aert heeft al het nodige prijzengeld binnengebracht, dankzij het veroveren van het geel en het winnen van twee etappes. Daarnaast is hij de huidige drager van de groene trui, met een voorsprong van 135 punten op de nummer twee in het puntenklassement: Fabio Jakobsen. 'Voor de groene trui staat Wout er boven verwachting goed voor.'

Zeeman benieuwd wat Pogacar kan op de langere cols

Daarnaast ziet het er goed uit wat de podiumkansen voor Jonas Vingegaard betreft. De Deen staat tweede, op 39 tellen achter leider Tadej Pogacar, die tevens al twee ritten op zijn naam schreef. 'Maar het geel wordt nog lastig', realiseert Zeeman zich. 'Pogacar was tot dusverre geweldig, maar we komen nu op een ander terrein. Dan gaan we zien of hij dit ook kan op cols van een uur klimmen.' De échte bergetappes moeten namelijk nog komen.

Vingegaard verklapte op de rustdag zelf al dat de ploeg een plannetje heeft. Ook Zeeman hint er daarnaast op dat we nog de nodige moves van het team mogen gaan verwachten. 'We zullen niet aanvallen als een kip zonder kop, maar gaan ook niet zomaar naar Parijs rijden en denken dat het goed is zo. Jonas wil echt meer.' De Tour wordt dinsdag vervolgd met een overgangsetappe van bijna 150 kilometer.

Tekst gaat verder onder de foto.

Jumbo-Visma met 'extreem hoge' ambities, maar: 'Roglic herstelt nog niet zoals we zouden willen'
Tadej Pogacar klopt Jonas Vingegaard op La Planche des Belles Filles

Niermann: 'Roglic herstelt nog niet zoals wij zouden willen'

Waar Jonas Vingegaard een goede Tourstart kende, had Primoz Roglic zich ongetwijfeld een betere Tourstart gewenst. In de kasseienrit op dag vijf kwam de medekopman van Team Jumbo-Visma ten val, waardoor zijn podiumkansen om zeep geholpen werden. Op de rustdag is de nummer elf van het algemeen klassement niet mee gaan trainen, al wil dat volgens ploegleider Grischa Niermann niks zeggen. 'Hij wilde op de rollen trainen in plaats van op de weg. Dat doet hij meestal op de rustdag.'

‘Roglic is op dit moment herstellende van zijn crash', vervolgt Niermann bij Sporza. 'Al is het nog niet zo goed als wij zouden willen. Hij heeft echt een harde smak gemaakt. We moeten tevreden zijn. Het kan altijd beter, maar het kan ook nog veel verslechteren. We kijken uit naar de komende week. Woensdag en donderdag zijn het hele zware ritten. Die lange beklimmingen en de hitte, dat kan alleen maar in ons voordeel spelen. Hopelijk kunnen we ons daar laten zien.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws