Van Aert drijft Alaphilippe tot wanhoop in zoektocht naar bevestiging: 'Tevreden over het gevoel' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert drijft Alaphilippe tot wanhoop in zoektocht naar bevestiging: 'Tevreden over het gevoel'

Van Aert drijft Alaphilippe tot wanhoop in zoektocht naar bevestiging: 'Tevreden over het gevoel'

Hij werd twee keer wereldkampioen, maar toen Wout van Aert vrijdag op veertig kilometer van de streep vol doortrok namens Jumbo-Visma, bleef er van Julian Alaphilippe weinig over. Een handgebaar dat zei "fuck dit, ik ben er klaar mee" vertelde het hele verhaal. En Van Aert? Die deed er na afloop eigenlijk vrij nuchter over.

'Ik ben tevreden omdat we de rit winnen (met Primoz Roglic, red.) en een goede zaak doen in het klassement, maar ook omdat ik zelf het maximum eruit kon halen. Ik ben tevreden over het gevoel. Donderdag liep het mis in een rit waarin ik dacht te kunnen winnen, maar vandaag (vrijdag, red.) zat ik op de limiet en hier in de top tien eindigen was een goede test voor de benen', zo citeert Het Nieuwsblad hem.

Dat Van Aert vol doortrok op een klimmetje, was vooraf besproken. 'We wisten dat het vandaag één tegen allen zou worden. Aanval is de beste verdediging, dus met de voorlaatste beklimming van de steile muur wilden we een bom gooien. Dat hadden we vooraf al beslist, we wilden de hele dag het tempo hoog houden. Ik vond die klim op de Muur van Hoei lijken, ik denk dat ik de geschikte man was om daar de koers te openen. Die explosiviteit heb ik wel.'

Van Aert blij met gevoel op twee dagen all-in

Hij dreef veel renners ermee tot wanhoop, maar het belangrijkste: hij vond de bevestiging die hij zocht. 'Of ik nu sta waar ik moet staan? Moeilijk te zeggen, maar ik ben tevreden over het gevoel in de twee ritten waarin ik ervoor ging. Dat neem ik mee.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws