🎥 Wegwerpgebaar Alaphilippe nadat Van Aert tegen zijn zin de koers doet ontploffen Wielrennen
Wielrennen

🎥 Wegwerpgebaar Alaphilippe nadat Van Aert tegen zijn zin de koers doet ontploffen

🎥 Wegwerpgebaar Alaphilippe nadat Van Aert tegen zijn zin de koers doet ontploffen

Wout van Aert keek met tevredenheid terug op de zesde etappe van de Tirreno-Adriatico. De Belg opende de koers namens Jumbo-Visma en had daarna net niet meer de benen om op het lastige heuvelcircuit met de besten mee te gaan.

Van Aert deed de koers in de voorlaatste etappe volledig exploderen door het tempo op te schroeven. Zijn concurrenten voor het voorjaar Mathieu van der Poel en Biniam Girmay moesten toen gelijk passen. Dat Jumbo-Visma de koers daar openbrak, was volgens plan. ‘We wisten dat de druk op ons ging komen. Er stond nog veel volk kort in het klassement. Als we het daar niet probeerden, dan konden we zelf de hele tijd achter iedereen aan springen. De situatie veranderde daarna wel snel toen Wilco Kelderman viel’, noemt Van Aert in gesprek met Sporza. een minder moment in de etappe.

Alaphlippe kon het minder waarderen dat Van Aert de gashendel opentrok. De Fransman ging even naast de Belg rijden, waarna hij naar achteren zakte en een wegwerpgebaar maakte. Alaphilippe kon zich uiteindelijk niet mengen om de ritzege en werd veertiende in hetzelfde groepje waarin Van Aert finishte.

Van Aert: 'Was de geschikte man om de koers te openen'

Van Aert rolde uiteindelijk als tiende over de finish op twintig seconden van zijn ploegmaat Primoz Roglic, die zijn derde ritzege op een rij boekte en de eindzege bijna binnen heeft. ‘Ik was de geschikte man om de koers te openen, maar kon in de laatste ronde net niet volgen. Toch ben ik heel tevreden’, aldus Van Aert. ‘Het was een goede test voor de benen vandaag. Het is moeilijk te zeggen waar ik sta, maar ik ben tevreden over het gevoel in de benen in de ritten waar ik wilde voor gaan. Dat neem ik mee’, vult van Aert zijn reactie nog wat aan na een vraag van DPG Media.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws