De Gendt biedt excuses aan na val in koninningenrit Parijs-Nice: 'Sorry voor de renners die ik meesleurde' Wielrennen
Wielrennen

De Gendt biedt excuses aan na val in koninningenrit Parijs-Nice: 'Sorry voor de renners die ik meesleurde'

De Gendt biedt excuses aan na val in koninningenrit Parijs-Nice: 'Sorry voor de renners die ik meesleurde'

Thomas De Gendt heeft via social media zijn excuses aan geboden richting de renners die hij vrijdag bij een val in Parijs-Nice meenam. De Belg van Lotto-Dstny stelt dat het zijn fout was dat er in de finale van de koers hard werd gevallen. Hijzelf besloot zelfs op te geven.

Het incident gebeurde in aanloop naar de slotklim, op zo'n twintig kilometer van de streep. De Gendt raakte het achterwiel van Luis Léon Sánchez van Astana Qazaqstan. 'Ik ging hard onderuit. Sorry voor de renners die ik meenam in mijn val, het was mijn fout', schrijft hij.

Aanvankelijk zette hij de koers voort, maar helaas bleken de verwondingen toch te pijnlijk en moest hij opgeven, zo blijkt uit zijn latere bericht op Twitter. 'Ik was vergeten hoe pijnlijk zo'n val is, de laatste crash die ik me kan herinneren was uit 2018. Ik moest zelfs aan onze busschauffeur vragen hoe anderen zo'n wond schoonmaken onder de douche.'

Skjelmose koestert geen work tegen De Gendt

Het lijkt hem vergeven te zijn. Mattias Skjelmose, een van de renners die hij meenam in zijn val, liet hem weten geen wrok te koesteren. 'Shit happens. Hoop dat het goed met je gaat', aldus de Deen van Trek-Segafredo.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news