Van Aert 'had het geel liever gehouden' in Dauphiné: 'Maar loop vooral de ritzege mis' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert 'had het geel liever gehouden' in Dauphiné: 'Maar loop vooral de ritzege mis'

Van Aert 'had het geel liever gehouden' in Dauphiné: 'Maar loop vooral de ritzege mis'

Ontgoocheling overheerste bij Wout van Aert, nadat hij in de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné niet mee kon strijden om de zege. De sprintersploegen in het peloton verkeken zich op de goed samenwerkende vluchtgroep van vijf, die vooruit wist te blijven. Alexis Vuillermoz ging er met de zege vandoor, en pakte ook de gele trui af van Van Aert.

'Ik had het geel liever gehouden, maar ben vooral ontgoocheld dat ik de ritzege misloop. In de sprint won ik vrij gemakkelijk, alleen is het zonde dat het niet voor de overwinning was', stelt Van Aert op de site van zijn ploeg. Als absolute topfavoriet moest de Nederlandse ploeg het leeuwendeel van het werk verrichten. 'Je moet altijd eerst proberen om te sprinten voor de overwinning. Het is logisch dat de druk in de koers bij ons komt, dus hebben we Chris (Harper, red) lang op kop gezet.'

De wedstrijdsituatie leek onder controle, maar op de top van de laatste klim was het gat toch nog behoorlijk groot. 'De kopgroep reed de lange klim sterk op, daarna was het veel bergaf en maak je weinig meer goed, dat hebben we onderschat. In de laatste dertig kilometer hebben ze maar een minuut verloren. Iedereen van de ploeg heeft zijn beurt gedaan, zelfs Primoz (Roglic, red) in de finale nog.'

Van Aert zet Roglic bovenaan in derde etappe

Dinsdag staat er een zeer interessante rit op het programma in het Critérium du Dauphiné. De Franse rittenkoers vervolgt met een zware heuveletappe, die bergop eindigt. Van Aert ziet vooral kansen voor zijn ploeggenoot Roglic. 'We gaan kijken hoe we het gaan aanpakken morgen. Het is voor Primoz een belangrijke dag, als het niet voor de ritoverwinning is, dan in ieder geval voor het klassement. Het gaat een ‘tricky’ finale worden in ieder geval.' Mocht Van Aert de slotklim overleven, zal hij toch vast en zeker mee willen doen voor de zege.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws