De Lie vat de koe bij de horens in Ronde van Limburg: 'Focuste me volledig op Bennett' Wielrennen
Wielrennen

De Lie vat de koe bij de horens in Ronde van Limburg: 'Focuste me volledig op Bennett'

De Lie vat de koe bij de horens in Ronde van Limburg: 'Focuste me volledig op Bennett'

Met zijn zege in de Ronde van Limburg liet de jonge Arnaud De Lie nog maar eens zien een supertalent te zijn. In acht dagen tijd won hij naast deze wedstrijd ook al de Marcel Kint Classic en de Heistse Pijl, nadat hij eerder dit seizoen al drie eerdere zeges wist te boeken. De 20-jarige De Lie is een man voor de toekomst, met successen in het nu.

Het deelnemersveld van de Ronde van Limburg was zeker niet mals, grote namen als Mark Cavendish, Tim Merlier en Sam Bennett stonden aan het vertrek. Cavendish werd uitgeschakeld door een valpartij met nog drie kilometer te gaan, maar Merlier en Bennett werden op waarde geklopt door De Lie. 'Ik ben superblij omdat de ploeg de hele dag alles doet voor mij. Drie op drie, het is gewoon ongelooflijk', legt de rappe Belg uit in het flashinterview na zijn derde zege in acht dagen.

In de laatste kilometer leek Bennett in een zetel naar de finish gebracht te worden. 'Ik zat in zijn wiel', nam De Lie ons mee door de laatste kilometer. 'Ik was ook volledig gefocust op het wiel van Bennett, de trein van BORA was supergoed. Ik had geen enkel moment meer om achter me te kijken, dus ik had ook niet door dat Cavendish gevallen was. In het wiel van de trein kon ik als derde door de laatste bocht heen, waarna ik als enige kon sprinten tot de aankomst.'

De Lie verbaasd over goede vorm

Over zijn conditie na deze geweldige week mag De Lie eigenlijk niet klagen. Toch komt deze goede vorm voor hem enigszins als een verrassing. 'Ik heb geen idee waar dit allemaal vandaan komt! Na het Circuit de Wallonie (verreden op 26 mei, De Lie werd twaalfde, red.) was mijn conditie echt niet top, maar na de rustweek voelde ik me toch ineens een heel stuk beter. Mijn benen waren vandaag ook beter dan in de Heistse Pijl, dus ik ben goed bezig richting de volgende wedstrijden. Ik houd van sprints zoals deze, waarin de sterkste man de winst pakt.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws