Van Aert he-le-maal kapot na briljante Tour de France: 'Ik heb 'm nog nooit zo ziek gezien' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert he-le-maal kapot na briljante Tour de France: 'Ik heb 'm nog nooit zo ziek gezien'

Van Aert he-le-maal kapot na briljante Tour de France: 'Ik heb 'm nog nooit zo ziek gezien'

Het lichaam van Wout van Aert is op. De Belg reed een werkelijk briljante Tour de France, maar door de Clasica San Sebastián van zaterdag ging door een verkoudheid al een streep. Van Aert kwam donderdag nog wel opdagen bij het criterium in Herentals, waar vrouw Sarah De Bie uitlegde aan Het Laatste Nieuws dat haar man helemaal kapot is.

Van Aert ging diep in de Tour, met de superstrijdlust en de groene puntentrui als resultaat. Ook speelde hij een cruciale rol in de strijd om de gele trui voor Jonas Vingegaard. In Herentals was er nog een brede glimlach op het gelaat van Van Aert, maar hij gaf al wel aan dat hij de komende tijd even helemaal niets gaat doen. 'Ik denk dat hij heel hard afgezien heeft - zeker de dag voor de laatste tijdrit. En er is ook decompressie. Ik heb ‘m nog nooit zo ziek gezien. Hij heeft zich echt al twee keer moeten opladen om er te zijn, ik vind het chique dat hij zoveel moeite doet voor z'n fans', zo zegt Sarah.

'Deze ochtend (donderdag, red.) stond hij op en dacht hij dat het wel zou beteren, maar hij heeft de hele dag op de zetel gelegen', zo vervolgt ze. Uiteindelijk sleepte Van Aert zich naar Herentals, waar hij door 40.000 fans werd begroet. Hij won prompt ook het criterium dat werd gereden. Het was voorlopig zijn laatste kunstje. 'We hebben nog geen vakantie geboekt, want waarschijnlijk wordt het een hele drukke septembermaand. We denken thuis gewoon even te genieten, de kleine ook terug wat structuur geven na Frankrijk... Eventjes thuis genieten en dan zien we wel.'

Vrouw Van Aert genoot optimaal van Tour de France

Dat er in huize Van Aert genoten is van de Tour de France, mag duidelijk zijn. 'Het was een streling voor het oog', zo klinkt het. 'Ik kijk anders ook graag, maar nu was het zó mooi om te zien, ook als team, dat ik elke dag ben blijven kijken. Elke dag moest ik knipperen met mijn ogen. Ze hebben me gevraagd hoe het is om samen te zijn met een van de betere renners in de wereld, maar voor mij blijft hij de vader van onze zoon en mijn man. Maar het is niet normaal hoe er naar hem wordt opgekeken - zowel volwassenen als kindjes.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws