Update | Na zieke Van Aert en feestende Vingegaard past ook niet fitte Leemreize voor Clasica Wielrennen
Wielrennen

Update | Na zieke Van Aert en feestende Vingegaard past ook niet fitte Leemreize voor Clasica

Update | Na zieke Van Aert en feestende Vingegaard past ook niet fitte Leemreize voor Clasica

(28 juli 2022) Wout van Aert houdt het na de Tour de France en enkele criteriums eerder voor gezien dan verwacht. De Belg van Jumbo-Visma stond voor komend weekend op papier voor de Clasica San Sebastián, maar bij de Nederlandse formatie is besloten om hem door een verkoudheid niet te laten rijden. Ook Jonas Vingegaard ontbreekt.

Het Laatste Nieuws schrijft dat Van Aert doorgaans goed en sterk uit een grote ronde komt, maar in de Tour de France heeft hij veel gegeven voor het geel van Jonas Vingegaard en de winst in het puntenklassement. Niet voor niets gaf hij in het slotweekend van de Tour aan 'heel moe' te zijn. Enkele criteriums kunnen er nog wel vanaf, maar de Clasica is een ander paar mouwen.

'We hebben in de winter een plan gemaakt en we gaan deze week bekijken of het slim is of niet', zo legde sportief directeur Merijn Zeeman al uit. De beslissing werd donderdag genomen. Van Aert zou na de Clasica San Sebastián sowieso wat rust nemen, om zich vervolgens vol te richten op het WK wielrennen in Australië. In de voorbereiding op het WK rijdt hij in principe twee koersen in Canada en in Frankrijk de GP Plouay.

In de Clasica krijgen nu vooral de Nederlanders de kans om zich te laten zien. Gijs Leemreize, Robert Gesink, Tom Dumoulin, Timo Roosen en Lennard Hofstede zijn van de partij. Zij worden vergezeld door de Belg Tiesj Benoot en de Australiër Chris Harper.

Update - 29 juli 2022 (17.55 uur): Ook Leemreize moet passen voor Clasica

Gijs Leemreize was initieel opgenomen in de selectie van Jumbo-Visma voor de Clasica San Sebastián, maar de Nederlander zal toch niet aan de start verschijnen van de Spaanse eendagswedstrijd. Leemreize voelt zich niet goed, zo laat de Nederlandse formatie weten op twitter. Over een eventuele vervanger in de selectie is nog niets bekend.

De jonge Nederlander kende vooralsnog een uitstekend seizoen, met onder meer twee top drie-noteringen in de Giro d'Italia. Na een korte rustperiode reed Leemreize de nationale kampioenschappen, waar ploeggenoot Pascal Eenkhoorn de nationale titel op de weg pakte. In de Sibiu Tour werd de 22-jarige klimmer vervolgens vijfde in het algemeen klassement.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws