Van Aert kijkt uit naar Van Baarle in jacht op 'grote vis': 'Denk dat we heel complementair zijn' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert kijkt uit naar Van Baarle in jacht op 'grote vis': 'Denk dat we heel complementair zijn'

Van Aert kijkt uit naar Van Baarle in jacht op 'grote vis': 'Denk dat we heel complementair zijn'

Wout van Aert is klaar voor de cross, maar in gesprekken met de Belgische media keek hij woensdag ook al over de winter heen. Wat staat er straks op de weg te wachten? Van Aert wil eindelijk zijn tweede Monument winnen, ook als dat hem iets minder ereplaatsen in het voorjaar oplevert.

Van Aert - die door een door ziekte lastige voorbereiding pas begin december begint in het veld - reed de afgelopen jaren de stenen uit de straat. Toch staat er 'pas' één Monument op zijn palmares. In coronajaar 2020 was hij de beste in Milaan-Sanremo, maar in de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik lukte het nog niet. Hij reed in alle drie al podium, maar in 2023 gaat hij louter voor winst.

Dat betekent dat Van Aert wil pieken op de goede momenten en dat hij dus ook races laat lopen. Omloop Het Nieuwsblad won hij vorig jaar nog, maar in gesprek met HLN zet hij er nu een groot vraagteken achter. 'Het zal eerder een programma worden zoals in 2021, zonder Omloop. De focus ligt op de klassiekers in april.' Zijn tweede piekmoment moet dan in de zomer komen. 'Ik heb de voorbije jaren gemerkt dat drie keer pieken op één wegseizoen moeilijk is. Op het WK in Australië was ik goed, maar niet top als in het voorjaar of de Tour. Volgende zomer na de Tour doortrekken richting het WK is niet onoverkomelijk.'

Van Aert kijkt uit naar Van Baarle in jacht op 'grote vis'

Kwaliteit boven kwantiteit, zo luidt de conclusie. 'Richting de klassiekers heb ik al in mijn hoofd zitten hoe ik het zal aanpakken', zegt Van Aert vol vertrouwen. 'Uiteraard zijn de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix de grote doelen van het voorjaar. Een zege in die twee Monumenten wil ik blijven najagen. Maar alles moet meezitten op zo'n dag. Vorig jaar had ik op het juiste moment de goede conditie, maar toen raakte ik besmet met het coronavirus. Misschien zal ik volgend jaar minder top 10-plaatsen verzamelen, maar pak ik wel die grote vis', zo citeert Sporza hem.

De komst van Dylan van Baarle naar Jumbo-Visma moet Van Aert alvast gaan helpen bij het verwezenlijken van zijn doelen. De Nederlander staat volgens de ploeg op gelijke hoogte als het gaat om het kopmanschap en Van Aert denkt dat dat een goede zaak is. 'Ik kijk er enorm naar uit om samen met Van Baarle te koersen. Ik denk dat we heel complementair zijn. De wedstrijdsituatie zal bepalen wie wordt uitgespeeld. Het is gewoon belangrijk dat iemand van onze ploeg wint. Dat klinkt misschieneen beetje melig, maar zo is het gewoon.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws