Nieuwenhuis kan door terugkeer Van der Poel niet meedoen in Antwerpen: 'Mathieu gaat altijd voor' Veldrijden
Veldrijden

Nieuwenhuis kan door terugkeer Van der Poel niet meedoen in Antwerpen: 'Mathieu gaat altijd voor'

Nieuwenhuis kan door terugkeer Van der Poel niet meedoen in Antwerpen: 'Mathieu gaat altijd voor'

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Mathieu van der Poel keert zondag terug in de cross en is op 4 december ook aanwezig in de Wereldbeker in Antwerpen. Dat gaat begin december echter wel ten koste van zijn landgenoot Joris Nieuwenhuis. De Nederlander van Trek Baloise Lions staat te laag op de UCI-ranking om automatisch te worden geselecteerd, schrijft Wielerflits.

Nieuwenhuis besloot afgelopen zomer om na het wegseizoen zijn racefiets aan de wilgen te hangen en zich louter te focussen op de cross. Dat gaat tot dusverre uitstekend. Bij zijn rentree in het veld in Woerden werd hij meteen vijfde en na een elfde plek in Maasmechelen volgden twee knappe vierde plaatsen bij het EK en de wereldbeker in Beekse Bergen. Afgelopen zondag werd hij nog vijfde in Overijse.

Qua resultaten zou Nieuwenhuis dus niet misstaan voor de eerstvolgende wereldbekerwedstrijd in Antwerpen, maar de regels van de UCI zeggen iets anders. Omdat Nieuwenhuis buiten de top 50 van de UCI ranking staat, mag hij niet automatisch meedoen en omdat ook Mathieu van der Poel momenteel buiten de eerste vijftig crossers staat bij de UCI, kiest bondscoach Gerben de Knegt in Antwerpen voor Van der Poel als extra renner. Daarmee is de selectie vol.

Sven Nys heeft begrip voor passeren Nieuwenhuis

Bij Baloise Trek Lions zal men ongetwijfeld balen van de situatie, maar ploegbaas Sven Nys is ook genuanceerd. 'We moeten gewoon eerlijk zijn, als het er echt op aankomt en er een keuze moet worden gemaakt tussen Joris en Mathieu, gaat Mathieu altijd voor. Daar hebben we totaal geen problemen mee. Het is gewoon het vervelende aan de UCI-situatie waarbij de bondscoach de keuze moet maken. We hebben respect voor die keuze.'

Overigens kan Nieuwenhuis komende zondag in Hulst wel meedoen. Omdat de cross in Nederland wordt verreden, mag De Knegt twee extra renners buiten de top vijftig selecteren, zocht Wielerflits reeds uit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws