Van Aert komt twee tellen tekort: 'Dan ga je direct nadenken waar je het hebt laten liggen' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert komt twee tellen tekort: 'Dan ga je direct nadenken waar je het hebt laten liggen'

Van Aert komt twee tellen tekort: 'Dan ga je direct nadenken waar je het hebt laten liggen'

Opnieuw moest Wout van Aert zich in het Critérium du Dauphiné tevredenstellen met een tweede plek. De Belg kwam twee tellen tekort om met de tijdritzege aan de haal te gaan en zag deze in handen van Filippo Ganna belanden. Dat terwijl Van Aert ook dinsdag op plek twee eindigde, waardoor hij dan ook met gemengde gevoelens achterblijft.

Twee tellen, zoveel bedroeg het verschil met Ganna. 'Wanneer je met één minuut verliest, hoef je niet na te denken waar je het hebt laten liggen', zo citeert Cycling Pro Net. 'Maar als dat maar twee tellen zijn, begin je direct te denken aan bijvoorbeeld bochten. Zelf denk ik dat het verschil in het tweede deel van de rit is gemaakt, want daar heb ik wat terrein verloren. Ik moest mentaal hard blijven vechten en dan verlies je al snel twee seconden.'

Toch kan de Belgische publiekslieveling nog relativeren. 'Technisch gezien reed ik goed, zo ook in de bochten. In de finale kon ik nog altijd hard trappen, dus ik ben alsnog blij en accepteer dat er nu eenmaal eentje beter was.' Daar moest Van Aert ook dinsdag genoegen mee nemen, want toen werd hij al juichend op de meet geklopt in de sprint door David Gaudu. 'Het was frustrerend. Laat ik het zo zeggen: het was niet leuk om erna mijn telefoon erbij te pakken, dus dat probeerde ik ook niet te doen. Gelukkig kon ik de knop snel omzetten door me voor te bereiden op de tijdrit.'

Van Aert 'moet eerst herstellen', maar hoopt nog een zege te kunnen boeken

Met drie podiumplekken in vier dagen, waarvan één zege, mag Van Aert dus zeker niet klagen. 'Dat had wel een overwinning meer kunnen zijn, maar het is wel mooi voor het vertrouwen. Ik ga met een goed gevoel richting het weekend. Daarna is het aan mijn ploeggenoten', zo doelt hij op Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, de klassementsmannen van Team Jumbo-Visma.

Donderdag en vrijdag krijgen de renners nog twee heuvelritten voorgeschoteld, alvorens het echte klimwerk begint. 'Allereerst zal ik wat energie gaan sparen. Het zou mooi zijn als ik daarna nog mee kan dingen naar de zeges, maar ik zal eerst moeten herstellen van deze dag', aldus Van Aert, die nog altijd aan de leiding gaat in het algemeen klassement.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws